28 Август, 2024 15:35 3 482 36

КЗП санкционира фирмата, разпространяваща енергийния прах, скандално рекламиран от Диона

  • диона-
  • реклама-
  • инстаграм-
  • прах

Вълна от възмущение в социалните мрежи след пост на певицата

КЗП санкционира фирмата, разпространяваща енергийния прах, скандално рекламиран от Диона - 1
Кадър: Instagram

Комисията за защита на потребителите ще санкционира с до 30 000 лева фирмата, разпространяваща енергийния прах, рекламиран от певицата Диона в Instagram.

Рекламата на енергийния продукт предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. Потребители реагираха остро срещу начина, по който тя е поднесена, тъй като консумацията на продукта наподобява прием на наркотично вещество. Лице на коментираната реклама е Диона, която беше задържана да шофира с положителна проба за кокаин.

Причина за санкцията е, че липсва информация на сайта на търговеца за адреса и форма за отказ от поръчката. Междувременно от КЗП са изпратили сигнал още преди месец до Министерството на здравеопазването относно състава на продукта. Засега отговор от здравните власти не е получен. Сигнали от потребителите пък са изпратени още преди месец до институциите.

Потребители в мрежата изразиха възмущение и поискаха постът, който популяризира продукта, да бъде докладван и свален. Някои от тях настояха, че по казуса трябва да бъде сезирана прокуратурата.

„Уважаема „известна”, обръщам се така, защото не Ви познавам, нито творчеството Ви, но очевидно се радвате на популярност. Като пряк участник в творческия „елит” на страната ни би следвало да откажете участие в реклами с подобни съдържание, още повече в личния Ви профил. Всичко това, разбира се, би се случило, ако имахте елементарна „хигиена” на поведението, която е очаквана и от публични личности. П.С. Успокоихте ме, че не е това, което съм си помислила. Но, за сметка на това, дозирате с лекота „напитката”..., пише потребител в Instagram.

По-късно Диона изтри поста си в Instagram, а фирмата, разпространяваща енергийния прах, закри страницата си в социалната мрежа.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жабата

    34 9 Отговор
    Е не се научиха...първо се плаща на шишо и Тиквата и тогава се продава ааааа
  • 2 1912

    73 2 Отговор
    Дъното на една деградирала нация,заслужаваща всичко което и се случва

    Коментиран от #18

  • 3 Кучка

    51 2 Отговор
    Аман от помиярки.
  • 4 Град Козлодуй

    41 7 Отговор
    34 Години Погубена Родина
  • 5 Сила

    34 1 Отговор
    До 30 000 лева .....ама друг път , 500 лева глоба и кервана си върви !!! Съмнява ли се някой ???!

    Коментиран от #9

  • 6 гост

    34 0 Отговор
    Преди няколко дни четейки новинарски сайт ми излизаше реклама: "Искате ли да прекарате весело на морето? Предлагаме райски газ във всякакви разфасовки. Доставки веднага.........." . Следва телефон и т.н.
    А тук изявен наркоман да рекламира............!
  • 7 Град Козлодуй

    23 0 Отговор
    Дрогата не Прощава Никому
  • 8 Супер

    25 0 Отговор
    А Диона масло за жигули не иска да рекламира !
  • 9 Град Козлодуй

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сила":

    Така е кучетата си лаят кервана си върви
  • 10 475

    29 0 Отговор
    Наркоманка гнусна.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 хапче за глава

    34 1 Отговор
    Като те хванаха нетестваните уши и рева,че си болна на лекарства,а сега сама си показваш що за стока си... ДЪНО СТЕ "ВИП" ЛИЧНОСТИТЕ НА БГ ДО ЕДИН!
  • 13 е браво

    27 0 Отговор
    а, парцалеса защо не е в затвора?
  • 14 Редова избирателка

    11 15 Отговор
    от Възраждане🤮
  • 15 надарена кака

    18 0 Отговор
    Не мога да разбера,Диона как не я е срам?!

    Коментиран от #26

  • 16 е то бопа е за чист ефир

    2 5 Отговор
    как да не изтрие . а фирмата до 30 000 е не толкова правилно . ще обжалва . но е много грозно . като бяло . Дим4о дето пее : ". косата ми побеля ..." и в инстаграм я махнаха тази песен . нормално . и химна за чалга вариант него разрешиха . имаше един Лекето - то такъв депутат кой е виждал . все едно е на амфети . Диона да се стяга . Лена е права сега . Близкия смисъл на показване с друго показване се нарича аналогия . зависим като види ... абсиненция и пощурява . може и диона да е в абстиненция . тя обеща да не взема .
  • 17 баце

    15 0 Отговор
    Да се само сезират органите и в затвора,Токев лежа защото си потроши а-ла,а тая излъга,че е била болна а тя надрусана
  • 18 Не е само БГ така. Това е ефектът на

    26 0 Отговор

    До коментар #2 от "1912":

    Социалните мрежи и всичките лекета, на които обръщаме прекалено много внимание. Щом един Стоичков започна да кара хората да влизат в казиното и да си погубват семействата и себе си, значи парите са придобили такава стойност, че онези със слабите защитни механизми са готови на всичко, дори и да навредят на другите, само и само да забогатеят. А това по принцип трябва да е престъпление.

    Коментиран от #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 стрел☢️к

    7 0 Отговор
    мене на 30 и кусур старец ми искаха лична карта в лидл за кенче радлер,вие с някви ен напитки ни занимавате !!
  • 22 Горски

    10 0 Отговор
    Първо трябва да стигнем дъното, за да се оттласнем, обаче ние го заорахме.
  • 23 Роден в НРБ

    14 1 Отговор
    Спешно да се отварят Белене, Ловеч и Скравена. Има много за чистене.
  • 24 Хахахха

    14 0 Отговор
    Ако имаше институции, които да си вършат работата, наркоманката щеше да е в затвора още първия път, когато беше хваната да шофира дрогирана, но…
  • 25 Гйклъг

    10 0 Отговор
    Глобяват фирмата с 30 бона... а тая проста младеж колко при ще им донесе като почнат да смъркат тая субстанция ,щото тояа вече ще е модата
  • 26 Умирам от смях

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "надарена кака":

    циг@нкат@ гащи няма, ти за срам питаш
  • 27 404

    9 0 Отговор
    направо кока да рекламира дъеа и па ча врата!
  • 28 Местния Козар

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Не е само БГ така. Това е ефектът на":

    Много си прав, като се замислиш какви и кои са моделите на подражание в западния свят, няма какво да те учудват джуки, гол г.з, шмъкавели, силикони, мутри, връзкарчета и т.н.т......мечтата на всеки пубер(и не само).......
  • 29 Р Г В

    6 0 Отговор
    През периода 87г-89г. в морската столица се появиха първите неформални групи / рокери,пънкари,гъзари / тези младежи които не разполагаха с финансови средства предимно от цигански произход дишаха течен бял бронз и изпадаха в неадекватни състояния,а по състоятелните хлапета си купуваха "Дезепан" "Паркизан" и 5-6 хапчета разбиваха в една бира и след консумация ефекта е същия. Това се оказваше фатално - една девойка Ди..на по прякор " косата " скочи от висок блок в"Трошево" младеж на име Пре..ав внук на заслужил артист скочи от блок в " Чайка" и още други погубени млади животи. За това са нужни строги наказания за лица внасящи и рекламиращи подобни напитки и препарати.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 И защо я показвате тази чалга

    5 0 Отговор
    Е добре, че тази е надрусна е ясно, ама защо трябва цял ден да и правите реклама?! Има си органи, които незабавно да санкционират, забранят всякакви подобни "развлечения и стоки"! Или когато се счупи гърнето се сещат за някакви действия! Аман от неадекватни и на държавна заплата!
  • 33 Тук важи

    4 0 Отговор
    правилото за трите “П”-та!
    Пародия на народ, пародия на управляващи, пародия на ‘д’ържава!!!!
    България отдавана приключи курса!!!
  • 34 12340

    1 0 Отговор
    тиЪ и ч...... ще забранят?!
  • 35 това не е новине

    1 0 Отговор
    Още в далечната 2010 година видях по денонощните магазини да се продава подобно нещо, никотин за шмъркане или както беше известно инфие, енфие, имфие не знам как си пише правилно. Тогава бях ученик и като разбрах какво е се отвратих от мисълта, че някой ще приема нещо през носа, та като се разболеех спрейовете за нос ме дразнят, камо ли това. Според мен продукта не е незаконен, просто рекламата е неудачна и поради високия "морален" укор, всички институции ще вдигнат мерника на фирмата. А си е фирма, а си е регистрирала продукта, абе що не почнат да преследват тия утайки с балоните, дето нито плащат данъци нито нищо, сайтовете, предлагащи вейпове с ТНС и сайтовете за продажба на хормони и стимуланти за фитнеса, които освен, че са за преследване по чл 354а, са за преследване и от НАП
  • 36 Питащия

    2 0 Отговор
    защо не и потърсят ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ????
    НЯМА ДЪРЖАВА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове