Last news in Fakti

25 Март, 2014 08:02 2 361 0

Жена помете трима души в столицата

Преглед на печата

Трактористка и проститутка видели заподозрения за убийството на Хюлия да изхвърля тялото й, пише в. „24 часа“

Заподозреният за убийството на Хюлия е бил видян да изхвърля тялото на момичето от колата си. Тодоров тъкмо вадел жертвата от багажника си в лозята край отбивката от стария път Варна - София за с. Езерово, когато покрай него преминал автобус. Пътуващите го забелязали, потвърди пред “24 часа” и трактористка, която работи в района. Преди това за намиране на тялото от полицията свидетелства и магистрална проститутка. Хюлия Маджар беше открита мъртва на 4 януари. На 1 януари тя била повикана към полунощ на среща от Иван, който бил най-добрият приятел от детинство, на входа на заведението на баща й в с. Белоградец. Красивото момиче празнувало там с приятели Нова година. Никой не се усъмнил в намеренията на Иван, защото всички в селото знаели, че са приятели. Местните младежи обаче не харесвали боксьора, който постоянно се перчел с пистолета си.

Избират с конкурс фонтан на бул. „Витоша“, разкрива в. „Труд“

Пешеходният централен бул. "Витоша" в София ще има още един фонтан. Визията му ще бъде определена след конкурс. Това е едно от изискванията в обявената от общината обществена поръчка за реконструкция на последния участък от ул. "Солунска" до ул. "Алабин". Първият изграден фонтан на булеварда събра доста критики и насмешки от страна на архитекти и граждани както в медиите, така и в интернет. За да избегне това, този път кметството ще определя визията с конкурс. Според предварителните разчети фонтанът ще струва около 80 хил. лева и ще е разположен срещу ритуалната зала "Триадица". Реконструкцията на улицата трябва да приключи до края на годината. В участъка до Съдебната палата се предвижда да бъдат обосособени малки градски "площади". Ще бъдат монтирани и релси, на които ще се постави кафене "Стария трамвай".


 

Глоба ако се качим в нелегална маршрутка, предупреждава в. „Монитор“

Клиентите на нелегалните маршрутки също да отнасят солени глоби. Това предлагат от Националното сдружение на автобусните превозвачи. В момента глоба от 1500 лв. се налага само на водачите, а колите им се спират от движение за 6 месеца. При повторно нарушение санкцията се увеличава двойно. Нелегалните маршрутки и автобуси се ловят трудно, защото за да стане това, някой от хората, които се возят в такива коли,  трябва да потвърди писмено, че си е платил за транспортната услуга.  В повечето случаи обаче клиентите не желаят да дават писмени показания и „копърките” се отървават по-леко. „Потребителите предпочитат нелегалните микробуси, защото се возят по-бързо и по-евтино”, обясни Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи. Тя допълни, че няма как легален автобус да се движи със същата скорост като нелегалния.

Жена помете трима души в столицата, съобщава в. „Стандарт“

Кола се е врязала в спирка на градския траннспорт на бул. "Сливница". Най-малко трима души са ранени, сред които и дете. 69-годишен мъж, 42-годишна жена и дете са откарани в "Пирогов". На мястото на инцидента са пристигнали пет линейки, пожарна и полицейски автомобили. Жената, която е управлявала катастрофиралия автомобил, е била откарана във ВМА. Очевидци смятат, че недобре регулиран светофар принуждавал шофьорите да засилват, за да не изпуснат краткия зелен сигнал. Вероятно високата скорост и дъждът са основните причини за катастрофата, смята полицията.

Личната карта става вход за лечение в болница, информира в. „Сега“

Пациентите няма да могат да влизат в болница без лична карта, тъй като тя ще стане физически вход към системата. Надзорниците на здравната каса са приели вчера в болничната помощ да се въведе система, която ще позволи чекиране на документа за самоличност при посещението на пациента. Подобна система има в парламента. Идеята беше лансирана от шефката на НЗОК Румяна Тодорова. Според нея реалистично е до края на годината да бъдат изградени такива системи в болниците, тъй като там са големите течове в здравната система. И в момента без документ за самоличност не може да се постъпи в лечебно заведение, но той се използва само за доказване на личните данни. Веднъж влезли в системата на болниците обаче, те биха могли да се използват за отчитане на дейности, без реално пациентът да е бил там и да ги е получил, т.е. след неговото изписване.

Реформаторите се оказаха новото менте в българската политика, коментира в. „Преса“

Реформаторският блок (РБ) определи първите трима кандидати, които ще водят листата на изборите за Европарламента. Изненада няма, макар че първите двама Меглена Кунева (от Движение „България на гражданите“) и Светослав Малинов (от ДСБ) със сигурност ще предизвикат вътрешни брожения в отделните партии на блока. Една случка от края на миналата година няма как да не предизвика усмивка и скептицизъм за възможността реформаторите да постигнат поне едно място в Европарламента. Още не е забравена драмата от декември, когато Меглена Кунева и Надежда Нейнски се скараха кой да води синята/дясната дружина. За съжаление партиите, които намериха място под шапката на новата коалиция, създадена след протестите през лятото, пропиля своя шанс. А той беше в силата на гражданите, които не искат да живеят постарому.

Наше ромче си докарва по 30 евро на ден от просия, умилява се в. „Новинар“

Седейки на масата на едно кафене в центъра на Солун, подочух от съседните маси музика от акордеон, разказва репортажът. Мелодията ми звучеше много познато. Не беше традиционна гръцка музика. Беше българската песен „Македонско девойче”. Обръщайки се да видя откъде точно идва звукът, видях едно малко момиченце със също толкова малък акордеон. Когато приключи изпълнението си и зачака възнаграждението, от устата й се чу въпросът „Ще давате ли пари?”. Оказа се, че малката Катя, на гръцки Катерина, както самата тя ни обясни, е българско ромче. Едва 10-годишна тя заработваше пари чрез просия, които вечер предавала на родителите си. Катя ни обясни, че на ден изкарва по 20-30 евро. „Ти изкарваш повече от нас”, беше възгласът от нашата маса, а момичето с широка усмивка ни каза „Еми да, защото вие не просите”.

Оръжието АБВ, разнищва в. „Дума“

АБВ ще разшири електоралната база на левицата. Спомняте ли си това шаманско заклинание от страна на формацията на Георги Първанов при нейното шизофренично възникване? А сега нека да видим как точно изпълниха своята заявка. В пернишкото село Богданов дол хората на Първанов яростно играеха срещу кандидатката на БСП. Те бяха готови и влязоха в коалиция с "България без цензура", Реформаторския блок и други партии, само и само да съсипят кампанията на БСП. С оглед на тези враждебни действия резултатът е логичен - БСП загуби със 17 гласа разлика. Нямаше как да е по друг начин при такъв отворен вътрешен фронт в левицата, особено когато една част от него е готова да се съюзи и с дявола, но да покаже нововъзникнали мускули. Изборите разкриха истинските механизми, по които ще действа АБВ - безскрупулно, враждебно и целенасочено срещу БСП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове