14 Октомври, 2024 12:53 3 215 98

Виктор Папазов пред ФАКТИ: България отдавна не е държава, а колония

  • виктор-
  • папазов-
  • възраждане-
  • депутат-
  • избори-
  • герб-
  • дпс-
  • бюджет-
  • пари

Пълна загуба на време е да слушам какво ми говорят измамниците от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, казва кандидатът за депутат от „Възраждане“

Виктор Папазов пред ФАКТИ: България отдавна не е държава, а колония - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изборите на 27 октомври наближават, но това е само един от въпросите пред обществото. Как ще растат заплатите, ще удържим ли бюджетен дефицит под 3%, защитаваме ли националния си интерес… Пред ФАКТИ говори Виктор Папазов, кандидат за депутат от „Възраждане“.

- Г-н Папазов, до изборите на 27 октомври дните си вървят. Какво чуваме от партиите и какво чуваме от „Възраждане“…
- Да си призная, не знам какво говорят другите партии. Отдавна съм престанал да ги слушам, защото отдавна всички видяхме, че едно говорят, а друго правят. Помните ли как Кирил Петков и Асен Василев се клеха във вярност на президента Радев, а сега не спират да го хулят? Помните ли как тези двамата щяха да се борци срещу корупцията и да „изчегъртат“ Борисов, а после се прегърнаха с него и му станаха коалиционни подлоги, пардон, партньори?
Да припомням ли как се бориха геройски срещу #КОЙ – Делян Пеевски, а после му седнаха в скута да пият мазно турско кафе? Даже тези дни мярнах някаква статия на Ивайло Мирчев, в която той чистосърдечно ни убеждава, че Пеевски се бил променил и вече е добър човек, евроатлантик?
Нима мислите, че е случайно, че хората не искат да гласуват? Те са обезверени и се чувстват излъгани след толкова лъжи?
Именно заради това и аз смятам, че е пълна загуба на време да слушам какво ми говорят измамниците от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

- „Възраждане“ и ПП-ДБ в спор за второто място. Кой как се е позиционирал…
- Не разбирам добре въпроса. Какво позициониране имате предвид... „Възраждане“ от създаването си праволинейно отстоява българските интереси и затова постоянно увеличава електоралната си подкрепа.
В този смисъл, позицията на „Възраждане“ е пробългарска и в защита на националния суверенитет.
Поведението на ПП-ДБ е в интерес на евроатлантическите ни господари и срещу българските интереси. Ето ви примери? Предсрочното прекратяване на договора с „Газпром“ по наша инициатива и вина, което ни коства милиони в по-високи цени на природния газ. Предсрочно прекратяване на изключението на санкциите по отношение на „Лукойл“, което също доведе до повишаване цените на горивата. Скандалното подписване на сделката за доставка пак на руски газ, но през турски посредници, което вероятно е продиктувано от личните финансови интереси на договарящите. Предателството на националните интереси, което извърши г-н Василев като финансов министър, когато подписа документ за предсрочно закриване на ТЕЦ „Марица Изток“ и още много други.

- ДПС на две – едва ли някой е очаквал това, но какво ще последва от това в живота на парламента. Как очаквате да се позиционират тези две фракции на ДПС?
- Не мога да коментирам вътрешнопартийните битки и интриги в тази партия, а и не намирам особена разлика между двете фракции. Виждам, че един учител, се бори за властта с ученика, когото сам е създал и овластил. Това е битка за власт на живот и смърт между двама души.

- Защо преди всеки нови избори си говорим за това как платеният и фалшифициран вот ще бъде неутрализиран, а не си говорим за политики...
- Хубав въпрос, всъщност са два. Отговорът накратко е – защото България отдавна не е държава, а колония. А, в колониите управлението се осъществява именно по този начин и от такива хора. Знаете ли, че има термин, който описва точно този тип управление? Нарича се КАКИСТОКРАЦИЯ – от гръцки „какистос“ – най-лош.

Та какистокрацията е управление на най-лошите, най-корумпирани, най-некадърни, най-безскрупулни хора.

Няма как да си говорим за политики и за добруването на българите, след като именно такива хора управляват страната в интерес на западните си господари, които пък им позволяват най-безочливо да ни грабят и те.

- През платения вот ли се влиза най-лесно в парламента…
- Не знам. Никога не съм влизал по такъв начин в парламента, нито съм участвал в каквито и да е подобни схеми. Опитът ми от участие в секционни избирателни комисии, ми дава основание да кажа, че измамите и манипулирането на изборните резултати може да се предотвратят сравнително лесно, ако има желание у т.нар. политици. Уви, именно тях това не ги устройва и затова изборният кодекс се променя преди всеки избори.

- Вие сте икономист. Как гледате на твърденията на министъра на финансите Людмила Петкова, която заяви, че инфлацията през следващата година може да бъде задържана до 3%... Чисто въпрос на сметки ли е…
- Аз пък бих се обзаложил с госпожата, че това няма да се случи. За жалост, неизбраните от никого чиновници - визирам управление на служебен кабинет, могат безотговорно да говорят каквито им хрумне небивалици без да носят отговорност. С твърденията си госпожата се стреми да угоди на евроатлантическите ни господари. Целта е на хартия да удържат инфлацията до 3%, за да отговорим на изискванията за влизане в еврозоната – т.е. за отказ от националната ни валута, което е отказ от НАЦИОНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ. Не знам дали на нея и колегите е поставена такава задача или те просто се състезават кой да демонстрира по-голямо раболепие пред чиновниците в Брюксел, за да набутат България в този капан/блато, наречен еврозона.

- Годината си отминава, а бюджетът за 2024-а е на минус. Колко още ще продължаваме така… Бюджет на минус означава заеми…
- Разбира се, че ще е на минус. Когато икономиката ни се съсипва систематично, това е естественият резултат. Колко още ще продължава? Докато не разграбят всичко в нашата страна. Все още има какво. Ето, г-н Борисов е харизал водите на България на някакви израелски фирми. Златото ни вече е харизано на чужди концесионери. Опитаха се в последния ден на текущия парламент да закрият Мариците, но „Възраждане“ и още депутати успяха да го спрат за момента. Опропастиха 5-и блок на АЕЦ „Козлодуй“. Преди година, две май се опитаха да продадат на безценица земеделската земя, държавна собственост.
Колкото до заемите, така най-лесно се ограбва една страна. Даваш и заем от декретни пари, които не са обезпечени с нищо, а в замяна получаваш реални активи – земя, гори, златни руди и други подобни. Това се нарича – дългово робство.

- През последните дни актуална стана и темата за увеличаване на минималната работна заплата. Вие как гледате на това?
- Хората са в правото си да искат увеличение на заплатите си. Чрез инфлацията покупателната способност на доходите им спада чувствително. За жалост, с административни мерки може само временно да се компенсира и то частично тази загуба. Трайното решение е да възродим българската икономика, да започнем да произвеждаме продукти с висока добавена стойност, откъдето да дойдат парите за високи заплати. Както многократно съм казвал, не можеш да искаш германска заплата, когато там произвеждат високотехнологични автомобили, а ние тук произвеждаме някакви пластмасови детайли и стелки за тези автомобили. Колкото и да не ни харесва, но Маркс е прав, че сложният труд е умножен прост труд. Затова и заплатите на работещите във високотехнологичните производства са в пъти по-високи от тези в нискотехнологичните.

- Основна теза на „Възраждане“ е да запазим собствената си валута - лева. Тезата срещу нея е да приемем еврото. На какъв етап сме от това?
- Запазването на собствената валута е борба за запазване на НАЦИОНАЛНИЯ НИ СУВЕРЕНИТЕТ. Ако се лишим от лева, се лишаваме от възможността да взимаме решения за собственото си битие и бъдеще. Решенията ще ги взима някой друг в Брюксел или Вашингтон. Борбата продължава. Мнозинството на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС погазиха закона за участието на гражданите в управлението като гласуваха решение в нарушение на този закон. За жалост политическите назначения в Конституционния съд потвърдиха това незаконно решение, с което на практика суспендираха Конституцията, която са призвани да защитават.

---------------------------
Виктор Папазов е роден на 18 юли 1958 г. в София в семейството на български генерал. Преди да се впусне в света на капиталовите пазари, завършва УНСС с две магистърски степени – „Икономика и планиране“ и „Управление и планиране на народното стопанство“. Той е единственият българин (засега), завършил престижната Advanced Management Program на Harvard Business School. Участва в редица международни програми, включително в Семинара за лидери на Georgetown University, специализира в Securities and Exchange Commission в САЩ, DC Gardner в Лондон и AOTS в Токио. Виктор Папазов е Сертифициран консултант по управление - Българска Асоциация за мениджмънт консултанти. Владее три чужди езика – английски, руски и сърбо-хърватски. Той е икономически съветник на политическата партия „Възраждане”, номиниран е за различни позиции, включително за кандидат за еврокомисар през 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    20 27 Отговор
    Освен, че имам фалшив телк, имам и истинска жълта книжка и не нося наказателна отговорност за пеgофилскитe cи изпълнения с момчета на 8-9 г!
  • 2 Щом

    26 51 Отговор
    си се цанила на Израждане , по - добре трай !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    70 21 Отговор
    По-лошо от колония, на роби ни обърнаха.....

    Коментиран от #7, #41, #53

  • 6 Тръмпакис

    42 52 Отговор
    Така е, много отдавна е руска колония. И до ден днешен бг олигарсите работят с руски активи и капитали. Шиши работи с пари на ВТБ

    Коментиран от #26

  • 7 Верно е

    18 11 Отговор

    До коментар #5 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Много си прав! Взе ми думите.
  • 8 Трябва да се докаже

    21 9 Отговор
    По точно трябва да се прочете молбите на Финансовия Министър към Европа и ФонДьотен в която я молят ако иска да разреши увеличаване на заплатите.
    Не са в Европа и Шенген не са в Еврото зона
    И имат отлична икономика , военнен потенциял
    И знаят как да направят пари без робия. $1 милиард
    Лесно се дава но какво е залогът
    Свободата да определяме заплати инвестиции с кой ще сме в съюз, от къде да вземем ресурси и къде да ги продаване. Както на кой да помагаме. Свободата да си купуваме добро оръжие от различни страни.
    Сега сме роби на Европа всеки път трябва да питаме може ли вдигнем заплатите ФонДьотен, може ли да купим
    Оръжие суровини може ли с въглища без 20% такса въглерод колко ли такса = $$$.$$$$.$$$ и то всяка година
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Е Това трябва да се разбере колония

    27 9 Отговор
    И робия. По точно преди работодатели профсъюзи стой Разрешение от Европа ФонДьотен
  • 11 Боруна Лом

    21 10 Отговор
    ЗА СЕГА СТЕ ДОБРЕ! НО ДА НЕ СЕ ОКАЖЕТЕ ,,ЗЛАТНИЯТ ПРЪСТ,, НА БОРИСОВ?
  • 12 ТаУмВзе

    26 10 Отговор
    Преди уж изборчета крадливите от Хранилката се Счупват да дуднат Хубавини, монтират ли се пак софрата Кражбията при краварски слугинаж си Бичи и тва е. Галя от Посолството нема да пусне у Цирка Зоопарк, пациенти на които не им държи всичките кирливи ризки. Па си гласувайте за Същите безродници през 6 месеца и си свиркайте. Приключили сме Вчера и тва си е.
  • 13 Майора

    29 38 Отговор
    Папазов ,вие освен циркове друго знаете ли? Както сте тръгнали по пътя на Волен , така и ще завършите като него! Стига сте защитавали Путин и Русия и сте ходили при тях , личи си колко мислите за България! Пътят на страната е в ЕС и НаТО , а не в Евразия и при Русия , копейковци!

    Коментиран от #17, #24, #64

  • 14 БЪЛГАРИН 🇧🇬

    45 14 Отговор
    Скот Ритър - американски военен експерт, в интервю с Карбовски каза, че не сме партньори с Америка, А СМЕ КОЛОНИЯ, нещо, което го повтори, за да няма грешка.

    Коментиран от #58

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Червената шапчица

    18 23 Отговор
    Предсрочното прекратяване на договора с „Газпром“

    Не беше ли прекратен заради ватенките с едностранна промяна на договора да им се плаща в рубли?

    Коментиран от #51, #62

  • 19 Яснооо

    18 24 Отговор
    Брей тук е станало като партийна трибуна на Възраждане: платени съобщения, "интервюта", че даже и откровени заявления за въвеждането на диктатура в България.
  • 20 Леля Гошо

    28 14 Отговор
    Едва ли ще си направя труда да гласувам, но това което казва този Папазов е логично и смислено

    Коментиран от #83

  • 21 БЪЛГАРИН 🇧🇬

    25 6 Отговор

    До коментар #15 от "Просто човек":

    Вместо да набиваш минуси, виж интервюто с Карбовски, бе ВЪЗДУХАР.

    Коментиран от #56, #60

  • 22 Жмръц

    28 7 Отговор
    А!Добър ден!Някой да го каже направо,в прав текст.Ама да им го каже на онези,в Н С и Парламента.И всички,дето се кланят на колони3аторите да ходят да берат ягодки накой друг паунд.Може и през Океана.И повече да не се връщат.Да пробват да крадат и ближат г3ове там.
  • 23 Единственият им плюс

    9 14 Отговор
    на тази партия е, че са против влизането на България в еврозоната, организация, която нямаш право да напуснеш при никакви обстоятелства. Само този факт не е ли достатъчен да проумееш, че има само една друга такава, чието напускане е също невъзможно. Не е трудно да се досетите, коя е тя.
  • 24 провинциалист

    18 5 Отговор

    До коментар #13 от "Майора":

    А ти къде видя нещо за Путин и Русия?

    Коментиран от #54

  • 25 Ами

    16 5 Отговор
    Факт. Може и да не е чак "колония", но зависима територия. Но нали "членува" в ЕС. Каква да е...
  • 26 А тези

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "Тръмпакис":

    които работят с парите на сорос, те какви са?
  • 27 НЕ ИЛИ ДА

    5 21 Отговор
    Възраждане под чадъра и инструкциите на Бойко иска да превърне Европейска България в ЛИВАН.
  • 28 Харли Дейвидсън и Малборо Мен

    14 19 Отговор
    И Възраждане искат да направят България отново колония на СССР и да паднем под съветското робство като през 1945 година .

    Коментиран от #39, #69

  • 29 Сталин

    20 7 Отговор
    С Бана@набългерия е почти приключено ,за 30 години западна демокрация България е тотално съсипана и превърната в най смешната бананова република,сега когато тези нищожества Тулупа и Киртака които ще бъдат назначени на власт в България ще вкарат страната във война за интереса на западните мародери.

    Коментиран от #30

  • 30 ббрр

    8 15 Отговор

    До коментар #29 от "Сталин":

    Искаш да кажеш проксита на Кремъл май!
  • 31 Българин

    19 11 Отговор
    Факт! Колония на Броюксел, ФАЩ и Англия.
  • 32 зле

    14 14 Отговор
    прав е другаря от 1945 на сам сте първи московски ибрекчий

    Коментиран от #40

  • 33 Копейка

    2 13 Отговор
    На нас ни казаха че ще ни турят у Белене.На прасетата.Шиши ще ни тури!
  • 34 И колония не е бегето

    9 6 Отговор
    Блато е плаващи пясъци
  • 35 Павел

    13 6 Отговор
    Няма какво да се добави....прав е изцяло!
  • 36 Да кажа!

    10 10 Отговор
    От началото на годината 150 души от Европа са пожелали да живеят в Русия след поканата на Путин.От България са нула.Този може пък да е първият гллупак.
  • 37 Мафиотската Д-ва

    2 12 Отговор
    Нагледен пример как прокситата на Москва Герб, ДПС и Възраждане сдъвкаха и изплюха европейското, ППДБ.
    Що бе я направихте тая сглобка, а не ги оставихте да се осветят зависимостите на Възраждане и Бойко, да питаме Кирил, Христо Иванов.
  • 38 Хихи

    1 0 Отговор
    И това е супер
  • 39 СССР

    7 10 Отговор

    До коментар #28 от "Харли Дейвидсън и Малборо Мен":

    Съветско робство имаш само някъде,покрай главния си мозък.Между двете му гънки,клифук такъв.
  • 40 3ле е

    9 5 Отговор

    До коментар #32 от "зле":

    щото,ако беше хванал времето между 1945 и 1989,поне щеше да пишеш правилно.Очевидно с0р0снята и новото,ли бе рално време ти влияе "добре".Почитател на дъгата,лягай си.

    Коментиран от #73

  • 41 Лъжа

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Престани да обвиняваш хората за собственото си нещастие породено от мързел, алкохолизъм и откровена некадърност
  • 42 Румъния 1989.ДО СТЕНАТА!

    4 6 Отговор
    Бум,бум.Къде е Румъния къде сме ние.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 00001

    8 9 Отговор
    Измамник говори за другите Измамници.Възраждане праволинейно отстоява Рускитре Интереси в България.ПП работят за тези Български Политически мафиози които са им платили обучението в Харвард САЩ.А на този Папазов че и с турско име а не Попов, кой му е платил ПУЦ,а в Харвард от 6 седмици САЩ, на цена 92 000 долара?В това че България е колония е точен само че госпшодаря на България от 1944 е на Северо Изток в Москва.Всички други в ЕС нямат национали валути и според този , само България няма суверенитет.Иначе за крадците управляваши България е точен, както и че със заеми не се вдигат заплати.

    Коментиран от #84

  • 45 Тредстоун

    12 9 Отговор
    И нека да помним
    На днешната дата през 1915 г. Русия бомбардира Варна, ранени и убити са десетки жители на града, сринати са повече от 50 магазина, къщи и кантори
    14.10.2024г.
    И при тези факти днес има все още гламави българи, които се титулуват "русофили", подкрепят варварската терористична война на Кремъл и диктатора Путин срещу Украйна
    На 14.10.1915 г., когато православните християни празнуват Петковден, ескадра от руския Черноморски флот атакува морската ни столица Варна. Моментът не е случайно избран. В тези дни българските войски успешно настъпват срещу сръбските части в Моравско и Македония и вече освобождават тези стари български краища. Затова руската бомбардировка представлява подъл удар в гръб, нанесен от коварния "освободител", като наказание на България за нейната национална политика.

    Коментиран от #70

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Е ба комунисти

    2 5 Отговор
    Изгодно.
  • 48 Поредния кремълски плъъъ

    7 11 Отговор
    Беше колония - на СССР. Сега е свободна държава с малко повече мутри и кремълски гризачи от необходимото. Без вас ще ни има НАС. Без НАС вас няма да ви има.

    Коментиран от #67, #93

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Баце ЕООД

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "Червената шапчица":

    Не, беше прекратен от нас едностранно и сега имаме да плащаме неустойки

    Коментиран от #57

  • 52 Ттт

    5 3 Отговор
    Абе не знам какво е, ама по-добре не сме били никога, за цялата си история.
  • 53 На кого бе?

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Забрави ли Ленинските съботници, пионелските и комсомолски бригади, безплатния извънреден труд да изпълним "плана" на педорусофилсата компартия? Тогава бяхме наистина роби и крепостни на Кремъл.

    Коментиран от #77

  • 54 Абе

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "провинциалист":

    Той е като Зеленски... Бело, дай ми, Путин е виновен - повтори!
  • 55 !!!?

    5 9 Отговор
    По-правилно е да се каже, че България Губерния - съветска Губерния !
  • 56 име

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "БЪЛГАРИН 🇧🇬":

    За кое интервю става въпрос, на Виктор Папазов при Карбовски ли?
  • 57 Червената шапчица

    5 7 Отговор

    До коментар #51 от "Баце ЕООД":

    Лични си, че си от възраждане, използването на лъжи и всяване на паника е типично за тях.
  • 58 Ха ха ха

    3 7 Отговор

    До коментар #14 от "БЪЛГАРИН 🇧🇬":

    Карбовски е рашистки ропагандист за влияние. Той кани всевъзможна рашистка паплачосган.
  • 59 Мдааа...

    5 4 Отговор
    А за мене е пълна загуба да слушам какво казват копейки като тебе.
  • 60 Що Карбовски?

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "БЪЛГАРИН 🇧🇬":

    Направо ТАСС.
  • 61 пътник

    4 4 Отговор
    С лъжи и демагогия "Възраждане" се изкатерва до 3-то място.Уникални са.А с агресивността и позьорството си може да стигнат до 2-ро.Не проумяват ли хората,че кардиналната цел е еднолична власт и България-втора Беларус?
  • 62 Ха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Червената шапчица":

    Я пак.Че кой първо им запорира сметките във валута?Ти луд ли си или само се правиш на завеян?

    Коментиран от #68

  • 63 Опааа

    6 1 Отговор
    Всички възлови индустрии и стратегически обекти са в ръцете на свързани с Русия лица, тъй че е вярно.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Хахаха

    3 4 Отговор
    Дааа, руска колония с предатели като теб
  • 66 ДОЛУ

    5 2 Отговор
    МОЧАТА
  • 67 Ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Поредния кремълски плъъъ":

    Последните ти 2 изречения са писани от Божигол.Типично за жълтопаветник.Познах,нали?
  • 68 Червената шапчица

    3 1 Отговор

    До коментар #62 от "Ха ха":

    На Газпром не са блокирали сметките, Русия си отвори нови в рубли и каза тук ще плащате или няма газ, а измислиците ги разправяй долу на пейката пред блока.
  • 69 факуса

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Харли Дейвидсън и Малборо Мен":

    Харли Дейвидсън и Малборо Мен ами вашата "държава" ни постави под руско управление,затуй си мълчете
  • 70 Само питам

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "Тредстоун":

    Има ли в Морската градина паметник на руските моряци "бомбардирали" Варна?Кога ще стигнете софиянците?
  • 71 Ами

    1 1 Отговор
    Наистина е прецедент за третата българска държава - отказа от суверенитет. Буквално. Но това е до голяма степен логично продължение на отказа от законодателна инициатива, доколкото законодателството на ЕС е де факто прието за "вътрешно" за страната законодателство. След като законите, по които живеем се пишат в чужбина, защо ни е национална валута. Такава очевидно е логиката...Но ако всичко това е така, защо да продължаваме да се преструваме, че имаме независима държавност и да ходим да гласуваме. Какво точно избираме?
  • 72 Истината

    5 4 Отговор
    Истината е, че ченгето Папазов не казва истината. България е съветска колония до ден днешен. На ченгетата Кремъл е разпоредил да набива в главите на немислещите и незнаещи история чугунени глави, че сме колония на САЩ и ЕС и НАТО и те са виновни за националната ни трагедия. Истината обаче е, че точно московските ченгета като Папазов са виновни, защото целта е ясна- внедряват ги във всички управленски структури на страната за да държат парите, властта и контрола над всичко. Този специалист какво е търсил в САЩ, в Лондон, какъв създател на фондовата борса в България е - да контролира парите на хората. Защо е член на борда на директорите на Американския университет в Благоевград ,като е враг на САЩ - за да вреди на образованието и изобщо да вреди на България. Неговият съратник ченгето Стоян Денчев пък си има библиотекарски университет за ченгета. Навсякъде са плъзнали и доведоха България до дъното. България ще се спаси,когато се спаси от тях.
  • 73 зле

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "3ле е":

    главния ибрекчия се обади, да ти пусна и моя да близнеш? че имаш опит
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Айде

    6 4 Отговор
    Този няма понятие от национален суверенитет! Такъв просто не е възможен в днешния свят! Всъщност, тия от Възраждане се борят за путински режим в България!
  • 76 Няма

    1 3 Отговор
    как България хем да е в ЕС, хем да е независима държава. "Членството" по смисъла на Договорите на ЕС предполага отказ от суверенитет и политическа независимост. Защото ЕС е политическа организация със
    широки правомощия, най-важното от които е да законодателства и да налага това
    законодателство върху страните - "членки". Отмяната на националната валута е само още една стъпка в процеса на заличаване на националните държави и прехода към централизирано, наднационално управление.
    И в това няма нищо чудно. Всички страни в ЕС са отдали своя национален суверенитет на тази национална организация.

    Коментиран от #87

  • 77 Боруна Лом

    2 3 Отговор

    До коментар #53 от "На кого бе?":

    КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ПРАВИШ ЛЮБОВ, ПУТИН ТИ Е ВИНОВЕН!

    Коментиран от #95

  • 78 Истината1

    4 6 Отговор
    Копейкете стана ли много сломвоохотливи, позора на съветското владичество свърши , колкото варненския бандит Костя да се опитва да го върне, аплодисменти за Марешки че го нарита преди години.
  • 79 Фейк на израждане

    5 4 Отговор
    Това адвансед е платена курс към харвард,Станишев навремето плати за 6 месеца курс по английски в Оксфорд, с партийната субсидия и после казваше че завърши Оксфорд,киро също е бил на курс,
  • 80 Народния представител

    4 3 Отговор
    Квото каже господаря русия това правим,факт
  • 81 Незнаещ

    5 2 Отговор
    Папазян,искате да сме руска колония,така ли?Ще успеете ли да ни направите?
  • 82 За нас българите

    3 0 Отговор
    Лишаването от собствена държавност не е някакъв феномен. В крайна сметка 500 години сме го карали без държава като турски поданици. Сега сме европейски граждани и сме част от една дефакто голяма германска империя, макар и под формата на национална политическа организация ЕС. Ще преживеем и това, няма проблем.
  • 83 А може би

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Леля Гошо":

    Папазов няма да стигне до лостовете без гласове?
  • 84 Няма единица

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "00001":

    Кръгла нула си докрая!
    Чехия, Швеция, Румъния, Дания, Унгария, Полша, Словакия...
    Те тъпи ли са, че не щат Евро???
    Англия, дори да се върне в ЕС, никога няма да си захвърли паунда!!!
  • 85 Основният

    3 1 Отговор
    въпрос на Берлинския конгрес от 1878г., по който представителите на западните държави са изразили съмнения е дали българите ще са способни на самоуправление след толкова години липса на автономия. Днес този въпрос е решен - българите предпочетоха да бъдат управлявани деюре и дефакто от чужденци.
    На място в София по същество действа администрация на ЕС. Това, че все още ги наричаме български парламент и българско правителство не отменя практическата им същността.

    Коментиран от #97

  • 86 Я пък сега

    1 2 Отговор
    Теб пък кой те пита. Мечтата ви е задунайска губерния, няма да ви се получи. Още следосвобожденска България е приела евпопейския път на развитие. И слава богу!
  • 87 Добре го казваш

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Няма":

    Но, акро не си попадал на "Капиталът", няма да знаеш, че това явление е само поредна стъпка към толкова "омразния" комунизъм. Тоя е бил пророк. А аз не му вярвах...
  • 88 де го чукаш де се пука

    2 0 Отговор
    Нищо друго не впечатлява чужденците така, както склонността ни да търсим винаги най-лошото, най-грозното в характера на хората
    Иван Хаджийски
  • 89 Софийски

    2 2 Отговор
    Това червено старче доста си е повЕрвал
  • 90 Една

    2 1 Отговор
    Държава се познава дали е зависима или независима по това кой пише и налага законите в нея. Ако законите се налагат от чужди за държавата сили, тогава по дефиниция тя не притежава суверенитет. Националната валута е още един важен елемент от националния суверенитет.
  • 91 гарабет

    1 2 Отговор
    То от вас по големи измамници няма
  • 92 Никой

    2 3 Отговор
    " Възраждане " искат отново да бъдем колония на Русия. Харесва им да ги рита руския ботуш.

    Коментиран от #98

  • 93 Айсамани

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Поредния кремълски плъъъ":

    кОИ СТЕ ВИЕ,ТИ ПЪК КОЙ СИ,БЕ,С0П0Л?мЕН И ДРУГИТЕ,КОИТО СМЕ ЖИВЕЛИ И ПО ОНОВА ВРЕМЕ,ЩЕ НИ ИМА ВЪПРЕКИ ВАС,НЕЩАСТНО ЧОВЕЧЕ.НЕ ЗАРАДИ ВАС,А ВЪПРЕКИ ВАС.ПОНЯЛ?

    Коментиран от #96

  • 94 Хаха

    2 0 Отговор
    Нищо не се е променило. И по време на османското владичество масата от българския народ не е разбирала и е осъждала възрожденците - радетелите за българска държавност. Не е знаел за какво ще му послужи тази държавност. Пък и самата османска империя е предлагала много екстри на българите като османски поданици - правото на свободно придвижване в империята, търговийка на цели 3 континента и владеене на чужд език - турския.
  • 95 Хммммм

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "Боруна Лом":

    странен коментар. Путин и любов в едно изречение???????
  • 96 Щом си на

    0 1 Отговор

    До коментар #93 от "Айсамани":

    "понял" кремълската закваска е ясна. Т.е. не си човек. Или си бот, или си и без ботмозък.
  • 97 да се знае и помни

    0 1 Отговор

    До коментар #85 от "Основният":

    Основния въпрос на Берлинския конгрес от 1878г. не е бил дали българите ще са способни на самоуправление след толкова години липса на автономия, а стриктно спазване решението от Райхщатското тайно споразумение от 26 юни (н. ст. 8 юли) 1876 г. между Русия и Австро-Унгария, което е част от предварителната подготовка на Руско-турската война (1877 – 1878), решено повече от година преди войната и валидно даже до днес, а то гласи:.
    Съгласно текста на това споразумение Австро-Унгария и Русия се съгласяват, че „ако се стигне до териториални промени или разпадане на Османската империя, създаването на голяма компактна славянска или друга държава е изключено.
    На всички е ясно, че по онова време българския етнос е най голям на Балканите и единствен има възможност да създаде голяма държава, която да е в състояние сама да отстоява интересите си, да намали възможността други да имат голямо влияние и да прокарват собствените си интереси. По същите причини изкуствената държава Румъния вече е основана половин век по рано, където основното население също е било с българско самосъзнание. И сега на Балканите продължават да раздробяват териториите на малки държавици, настройват ги едни срещу други за да не се стигне до някакъв вид обединения. Да не би макар и различни държави да се съюзят в отстояване на общи интереси, като по този начин създават пречки пред влиянието на Великите сили.
  • 98 Е глупости

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Никой":

    Швейцарците и норвежците като не са в ЕС, под руски ботуш ли са. Това е фалшива дилема - неформална логическа грешка, в случая използвана да направи пропагандно внушение.