25 Май, 2014 12:30 1 106 5

Бареков: Готви се манипулация на вота, в края на изборния ден

  • бареков-
  • николай бареков

Цената на една СИК е върви 30 000 лв., каза лидерът на ББЦ

Гласувах за промяна и за по-добро бъдеще за всички нас. Гласувах за децата, за възрастните хора, за майките, за младите българи, които се надявам да се активизират, макар че е време за балове. Нека да изравним първо стандарта на живот у нас, а след това и нашия с този в Европа. Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който пусна бюлетината си, придружен от сина си малко след 11:00 часа.

Готви се манипулация на вота в края на изборния ден, когато ще се купуват цели секции, предупреди Бареков. Той обяви, че вчера е подал сигнал до МВР и прокуратурата и е дал показания. Сигналът му е дошъл от района на Банкя. Заедно с Бареков е бил разпитан и симпатизантът, подал информацията за готвената фалшификация на вота. Според свидетеля се готви огромна манипулация, като в 200 общински предприятия в цялата страна се печатат протоколи, които трябва да подменят истинските от СИК-овете. Цената на една СИК е вървяла 30 000 лв., но по думите на Бареков не става въпрос за повече от 3000 лв. Разбирам, че народът е беден, но ги моля, дори и да получават такива срамни оферти, да устоят, обърна се Бареков към членовете на сиковете.

Той обяви, че към 14.00 часа ще изпрати до европейските посолства данните от екзитпола от всички социологически агенции към момента, за да се сравни с резултата, който ще обяви ЦИК в края на изборния ден.

"Резултатът довечера ще покаже, че народът е казал - така повече не може да продължава. Така че мисля, че съм гласувал на правилната страна", заяви лидерът на ББЦ. До секцията в СОУ "Св.Паисий Хилендарски" в родния му Пловдив го придружиха около стотина приятели и симпатизанти.

Пред журналисти, след като пусна гласа си, той заяви: „Трябва ни политици, които да са ориентирани към проблемите на конкретния човек, на обикновения българин, без високопарни фрази и приказки.“

Продължават и репресиите срещу ББЦ и в деня на вота. Много наши хора са прогонвани от секциите в Карлово, Хисаря, Асеновград, съобщи пред медиите Бареков. "Гонят ги, защото пречели на комисиите, това е абсурдно - те са по двама-трима човека", възмути се Бареков.

Запазете чисти тези избори, нека всичко бъде честно и почтено, и да се гледаме в очите и днес, и утре, за да решим какво правим. Очаквам партиите - те ще са най-много 4, да седнат на една маса след вота и да се разберат какво ще е бъдещето на народа, призова Бареков. Нека пазим чист този вот и българската демокрация, апелира той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Janet Georgieva

    0 1 Отговор
    Аз почвам да се питам дали въобще дотук е имало честни избори.
  • 2 Radoslav Angelov

    1 0 Отговор
    Надявам се, че органите ще си свършат работата и ще се чуе българския глас!
  • 3 triper

    1 0 Отговор
    Крадецът вика - дръж крадеца!
  • 4 Владимир Аполонски

    1 0 Отговор
    Дали ще дойде момент, в който да разбера, че не е имало нередности по време на избори? Това мисля, че няма как да стане, за жалост.
  • 5 hienata

    1 0 Отговор
    Хора,няма ли някой който да каже в прав текст на Бараков и на останалите политици, че това са избори за ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ в който има 720 депутата. Тези 17 които избираме днес нямат глас. Те ще гласуват така както им повелява ЕВРОПЕЙСКАТА партия към която ще ги причислят. Дори и да искат да гласуват за България, пак няма да го направят, защото са от различни партии, а всеки вече знае, че за тези "тикви" партията е над България. (Да не ви припомням как се топяха пред евро парламента, предишните евродепутета)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове