Last news in Fakti

12 Декември, 2005 00:00 459 0

Браншовици искат участие в избора на главен архитект на София

Организацията на софийските архитекти и Камарата на архитектите в България поискаха да участват в определянето на критериите за избор на главен архитект, съобщи председателят на софийската организация арх. Здравец Хайтов.Според бранша кандидатът за този пост трябва да е компетентен, независим, професионалист и отговорна личност.

Днес изтича крайният срок за приемане на документи от кандидати за главен архитект на София. По заповед на кмета на столицата Бойко Борисов е съставена комисия, която да оценява кандидатурите и да избере наследника на Стоян Янев. Журито се оглавява от зам.-кмета по координация и сигурност Цветан Цветанов.Според арх. Хайтов през последните 15 години най-големи поражения бяха нанесени на зелената система на София и спасяването й може да стане с бързото приемане на новия общ градоустройствен план. Без него рисковете остават. Призоваваме новият кмет да подготви етапен план, в който да се набележат конкретни мерки за решаването на най-неотложните проблеми на града, добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА