Last news in Fakti

3 Януари, 2006 00:00 363 0

Започна строежът на ваканционно селище “Елегант” край Банско

Започна строежът на поредния ваканционен комплекс в Банско, съобщава благоевградският в. "Вяра". Той ще се казва "Елегант" и ще се намира в местността Грамадето, в близост до началната станция на кабинковия лифт. Инвеститор на обекта е петричката фирма "Якови" ООД, за която това е втори проект в курортния град.

Комплексът ще включва 34 апартамента, СПА център с басейн, ресторант и подземен гараж. Подходът е решен с широк пасаж, на който се намират самостоятелните входове на жилищната сграда, ресторанта и кафе-аперитива. Задният двор е терасиран в английски стил. Според проекта на партера ще бъдат разположени приемно фоайе и помещение за охрана. СПА центърът ще е с парна баня, джакузи, сауна, ледена кабина и фитнес. Ресторантът ще бъде в стил ирландска кръчма и е проектиран с две зали за 90 души с обща площ от 340 квадрата.

Хидравличен асансьор за шест души и стълбище отвеждат към горните три етажа на комплекса, където са разположени 34 апартамента. От тях 24 са с една спалня, шест - с две спални, има мансарден апартамент и три студия. Всички жилища са с тераси, които предлагат изглед към Рила, Пирин или Родопите.

Архитектурната визия на комплекса е в стила на традиционната възрожденска архитектура. Обемът е разбит на по-малки форми, за да се предаде характерът на банската къща. Покривите са скатни, на различни височини със стрехи и капандури. Като архитектурен елемент за акцент на композицията е кулата на стълбищата. Намерението на инвеститора е комплексът да бъде завършен до началото на 2007 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА