Last news in Fakti

20 Януари, 2006 00:00 506 0

Руснаци вдигат аквапарк

Руски фирми ще инвестират в изграждането на аквапарк в Бургас. Това съобщи Анатолий Щелкунов, генерален консул на Русия във Варна. Дипломатът добави, че очаква инвестиции за няколко милиона евро в областта на туризма. През последната година броят на руските туристи, посетили страната ни, се е увеличил със 17%, съобщи още консулът.


Военните вдигат 7 вили в Созопол

Военното ведомство иска да построи 7 вилни къщи в курортния град Созопол. Обявата за обществена поръчка на ведомството беше публикувана във вчерашния брой на Държавен вестник. Стойността на поръчката е между 5 и 7 млн. лв. Финансирането е от държавния бюджет, а плащането ще се извършва по банков път. Военните искат да изградят и плувен комплекс в Сарафово. Ще се строи тризвезден хотел в Созопол. Предвижда се и ремонт на много почивни бази на министерството.


На Златните чакат фалити на хотелиери

Масови фалити на хотелиери и предприемачи се очакват до месец, заяви шефът на "Златни пясъци" АД Николай Недков. Причината е в кметската забрана за спиране на строителството в курорта. Това отблъсквало инвеститорите и те се насочват към Южното Черноморие. Банките отказват кредитиране на одобрените вече проекти, тъй като те са замразени. Има заложена земя за 7-10 млн. евро, но заради ветото на кмета Кирил Йорданов документите не се обработват от общината. За последните 7 години в Златни пясъци частници са инвестирали 200 млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА