Last news in Fakti

13 Февруари, 2006 00:00 319 0

До края на март приемат оферти за парк “Казармите” в Севлиево

23 проектантски екипи са дали заявка, че искат да преобразят някогашните севлиевски казарми в привлекателен парк. Проектантите закупилите тръжни документи за участие в конкурса е рекорден, констатират в местната управа на българския Хонг Конг. Крайният срок за подаване на идейните проекти е 31 март. След това конкурсна комисия ще избере едва три от тях, които ще бъдат премирани с по 10 хил. лв. На автора с най-добър идеен проект ще бъде възложено да изпълни работният проект. Общината ще финансира всичко от проектирането до строителните дейности по преформяне на казармите в парк.

Превръщането на бившите казарми в парк е условието, което Община Севлиево прие да изпълни пред Министерството на отбраната срещу безвъзмездното прехвърляне на имота в общински, което стана през 2004 г. В резултат на жеста, общината се сдоби със 100 декара земя, 34 сгради и бивши военни складове. Въпросната територия в недалечно време трябва да заприлича на модерно място за отдих, оживено с много атракции за деца, спортни площадки, алея за отдих, увеселителни заведения, миниголф игрище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА