Last news in Fakti

9 Юли, 2014 11:30 2 948 1

243% разлика в цената на жилища

  • испания-
  • цени-
  • жилища

Разликата в цената на квадратен метър жилищна площ в Мадрид достигне 243%. В най-скъпия район – Саламанка, средната цена е 4390 EUR/кв.м, а в най-евтиния – Виляверде, сделки се случват при средни нива от 1279 EUR/кв.м. Разликата в цената започна да се увеличава още в началото на световната икономическа криза. Преди това, през 2006 г. в най-престижния квартал на Барселона разликата в цената беше 48%, а за Мадрид – 68%.

„Огромната разлика се дължи на бързия ръст на цените на имотите преди началото на кризата”, казва Фернандо Енсинар, управител на отдел „анализи” в компанията Idealista. Друга причина е неравномерния спад в цените на имотите през последните 6 години. Така например, в най-скъпия квартал на Барселона цените са се понижили с около 27%, докато в най-евтиния с 53%. Аналогична е ситуацията и в испанската столица. В най-престижните райони, като Саламанка, Чамартин и Ретиро, обезценката е в рамките на 21%-27%, а в кварталите, в които се предлагат нискобюджетни имоти поевтиняването е над 50%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор