Last news in Fakti

18 Юли, 2014 12:39 18 561 5

Поредното ново чудо на Истанбул

  • мармарай-
  • истанбул-
  • тунел

След като на 29 октомври 2013 г. в Истанбул беше официално открит най-дълбокия тунел в света – Мармарай, общинските власти на града взеха решение за започване на строителството на още един железопътен тунел, който да свързва Европа и Азия. „Братът на Мармарай” ще е част от метрото на Истанбул с дължина 28 км.м Ще свързва кварталите „Инджирли” и „Сьогютлючешме”. Предвижда се да бъде пуснат в експлоатация през 2023 г. по случай 100-годишнината от основаването на Република Турция (1923 г.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор

    Коментиран от #2, #3

  • 2 крали марко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    и в България ще пуснат тунел(подлез) 28 метра свързващ НДК с парка през 2023.

    Коментиран от #4

  • 3 крали марко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    разбра ли ми замисъла и иронията?
  • 4 крали марко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "крали марко":

    да ти го обясня- хората вървят напред с инфраструктура,модернизация и т.н. а ние един подлез не можем да направим за 10 години,да не говоря за пътищата в какво състояние са. псуваме турците,мразим ги,а тях ги боли оная работа за нас,и накрая излиза,че само може да им завиждаме. приятен ден г-н Тасев....... и гледай по позитивно на нещата,бъди позитивен,че само болести ще си докараш,и като знаеш каква е здравната система у нас,ще трябва да продаваш кола,имоти за да отидеш в някоя по- модернизирана страна от нашта за да ти помогнат. приятен ден.
  • 5 Иван Иванов

    0 1 Отговор
    При тях е икономически обосновано да правят тунели.Все пакИстанбул е около 10000000 души.И пет да направят няма да сгрешат.Те ще се изплатят от вяка една гледна точка и икономическа и екологична.ьние не можем да направим кръстовище не две нива на сточна гара в Пловдив или на Панаира в Пловдив.За какво говорим.До Водната палата са започнали едно смешно кръгово на което и гаргите ще се смеят г-н Тотев.Не може да правиш кръгов с такъв габарит на място с голяма интензивност на движението.Това кръгово е удачно за Стамболийски или Кричим да речем.