Last news in Fakti

21 Юли, 2006 00:00 1 300 0

"Карфур" преговаря за втори терен в София

  • карфур-
  • веригата-
  • компанията-
  • обяви-
  • френската-
  • карфур
Френската търговска верига "Карфур" планира да изгради мрежа от хипермаркети в България и вече води преговори за втори терен в София. Това обяви изпълнителният директор на "Карфур България" Жером Лубер в деня, в който компанията получи серитификат за инвеститор първи клас от министъра на икономиката Румен Овчаров. Компанията обяви, че в първия си обект ще инвестира малко над 80 млн. евро.

Имаме амбицията да развием мрежа от хипермаркети както в София, така и в други градове като Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора и др., посочи Лубер. Магазините, които веригата ще строи, ще са с размер между 4 и 10 хил. кв.м и някои от тях може да са самостоятелни, а други част от шопинг молове. Влизаме на пазара с нова конкурентна политика и високо качество на асортимента, обяви мениджърът на "Карфур".

Първият обект ще се намира на 7 км на Цариградско шосе. Теренът е около 50 дка и на него ще бъде разположен голям търговски център, в който ще има и хипермаркет. Инвеститор в целия проект е френската компания. Строежът ще започне до няколко седмици и трябва да завърши до 2008 г. Хипермаркетът ще е на площ от 8 хил. кв.м, а общата площ на търговския център ще е 70 хил. кв.м. Той ще съдържа всички елементи на мола, посочи французинът, като в това число ще има търговски площи, развлекателни заведения и др.

Около 70 на сто от асортимента в хипермаркетите на "Карфур" са хранителни стоки. Останалата част е техника, текстилни изделия, домакински пособия и др.

Френската верига "Карфур" е една от най-големите в световен мащаб и е на първо място по продажби в Европа, изпреварвайки британската "Теско" и германската "Метро". По-голямата част от продажбите на компанията - близо 60%, продължават да са на вътрешния пазар. Очаква се французите да запазят първото си място и занапред, прогнозират анализиторите. В Европа "Карфур" има силни позиции в Испания, Белгия, Италия и Гърция и е добре представена и на полския пазар. Годишният оборот на веригата надвишава 90 млрд. евро, сочи информацията на Българската агенция за инвестиции.

Регистрацията на "Карфур България" АД е от средата на май. Според фирмения регистър на ДАКСИ 80 на сто от дружеството е на гръцкия филиал на веригата - "Карфур Маринопулос", а останалите 20 на сто са на холандското подразделение на веригата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА