Last news in Fakti

30 Август, 2012 10:20 3 361 0

„Карфур“ съкращава около 600 души във Франция

  • карфур-
  • съкращения

Веригата от супермаркети „Карфур“ обяви, че съкращава 500-600 души във Франция, предаде АФП.

Според ръководството на компанията това щяло да става съгласно план за доброволно напускане на нейни служители.

„Карфур“ има 115 000 служители във Франция. Преди седмици в медиите се появиха информации, че компанията смята да съкрати около 700 души.

Ръководството на „Карфур“ отказва коментар около плана за преструктуриране. Появиха се спекулации, че компанията ще намали представянето на луксозни стоки за сметка на хранителните и тези на местни производители.

Веригата магазини, която има 412 000 служители в цял свят, регистрира спад на чистата си печалба с 14,3% през 2011 г. Анализатори са скептични, че настоящата ще бъде по-добра на нова на продължаващата драма с дълговата криза в ЕС и свитото потребление.

Очаква се „Карфур“, която е втората по големина в света верига за търговия на дребно след Wal-Mart, да обяви повече подробности около плана си за възстановяване.

Заради влошаващите се резултати, в началото на април компанията беше оглавена от Жорж Пласат. Той минава за специалист в търговията с бързооборотни стоки, но и в преструктурирането на компании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА