10 Август, 2006 00:00 470 0

Строят най- големия европейски сафари-парк в Русия

Първата копка на строежа на най-големия в Европа сафари-парк бе направена в Дмитровския район в Подмосковието.

Паркът, разположен на площ от 800 хектара, ще бъде разделен на пет зони. Флората и фауната във всяка една от тях ще са различни, съобразени с характеристиките на тези в отделните континенти. Официалното откриване ще е в края на 2007 г.

В проектите на ландшафтния дизайн е предвидено издигането на изкуствени скали, построяването на водоеми, висящи мостове, тунели и пещери за животните.

Освен това в парка ще има още развлекателни центрове за деца и възрастни, ресторанти, кафенета, две футболни и едно волейболно игрище, два басейна¬ открит и закрит, тенис кортове, както и полета за мини голф.

Сумата на инвестицията е 150 млн. евро, като според инвеститорите¬ руснаци и европейци, възвращаемостта ще бъде за пет години.

Догодина ще започне строежът на огромна автогара в близост до обекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА