Last news in Fakti

24 Октомври, 2007 00:00 629 0

Столична община пусна онлайн регистър на сделките с общински имоти

  • разпореждане-
  • имота-
  • собственост-
  • общинска-
  • сделките-
  • общинска собственост
На сайта на Столична община вече работи регистър на сделките с общинска собственост, съобщиха от пресцентъра на общината.

Регистърът съдържа данни за реализираните сделки с общинска собственост - продажба, замяна, дарение, делба, учредяване право на строеж, учредяване право на ползване и други. Към момента са въведени сделките за 2006 г., продължава въвеждането на данни за тази година, както и за 2005 г., 2004 г. и 2003 г.

Регистърът съдържа данъчните и пазарните оценки на имотите и всички техни характеристики: разположение по плана на града, адрес, квадратура на имота и други. Той предоставя и информация за номера на акта за общинска собственост на общинския имот, предмет на разпореждането, и за номера и датата на решението на общинския съвет за разпореждане.

Потребителите имат възможност да търсят информация в сайта по различни критерии - по местонахождение на имота, по предназначение на имота по регулационния план, по името на контрагент по договор с общината, по видове сделки и процедури на разпореждане, по година на реализация на сделките, както и по номер на заповедта на кмета за сключване на договор за разпореждане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА