Last news in Fakti

4 Ноември, 2014 22:21 4 152 4

Държавата си върна още един царски имот

  • дворец-
  • ситняково-
  • сакскобургготски

Софийският окръжен съд реши царският дворец „Ситняково” да премине отново в ръцете на държавата. В момента той е собственост на Симеон Сакскобургготски, който след решение на Конституционният съд от 1998 г. си върна царските имоти, припомня „Нова телевизия”. Общата им данъчна оценка е 16 млн. лв., но според експерти цената им е в десетки пъти по-висока.

Дворецът „Ситняково” се намира в полите на Рила, над Боровец. Имотът е построен преди един век и е със статут на културен паметник. Състои се от три сгради, а земята към двореца е 20 декара. Данъчната му оценка е 130 000 лв. Преди да бъде върнат на Сакскобургготски е бил почивна база на Съюза на българските писатели.

Общо пет имота успя да си върне държавата през тази година. В тях влизат дворецът „Царска Бистрица” и хижата „Саръгьол”. Предстои съдът да се произнесе за съдбата на рециденция „Врана” и 17 декара гори в Рила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    3 0 Отговор
    Така е, като не си на власт, справедливият съд не ти цепи басма.
  • 2 Валентин

    2 0 Отговор
    А така така се работи стига са лежали на кълка и са раздавали на баджанаци държавата.
  • 3 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор
    адмирации към съда.отдавна не бе правил нещо толкова хубаво.
  • 4 старшината

    0 0 Отговор
    ДЕДО ТРЯБВА ДА СИ ЗАМИНЕ ЗА МАДРИД ГОЛ КАТО ПУШКА ..