Last news in Fakti

12 Май, 2009 00:00 565 0

Военните с втори търг за купуване на жилища

Министерство на отбраната ще обяви втори конкурс за закупуване на жилища за нуждите на ведомството, обяви вчера военният министър Николай Цонев. Това се налага, тъй като едва 400 от общо 8000 апартамента, предложени от продавачите на първия търг, отговарят на искането на МО да имат акт 16. Военните, картотекирани за жилище, са около 18 000.

Данните бяха съобщени по време на откриването на реновираното армейско общежитие "Чавдар" в София. То разполага с 66 стаи и 7 апартамента. Ключовете на новодомците бяха връчени лично от Цонев. Военнослужещите ще живеят там без пари, като заплащат само вода, ток и парно, отчитани от индивидуални измервателни уреди. Оборудването на всяко от помещенията, на стойност по около 5000 лв., включва цял кухненски бокс с вградена печка, хладилник, шкафове, мивка от алпака и мебели, плюс баня с фаянсови плочки. Има и общо професионално перално стопанство със сушилни.

Общата сума, изразходвана за ремонта, оборудването и инфраструктурата извън сградата, е 4 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА