Last news in Fakti

17 Юни, 2009 00:00 589 0

Експертиза признава на Симеон само 9 дка от двореца "Кричим"

  • експертиза-
  • сестра-
  • симеон-
  • кричим-
  • двореца
Последната техническа експертиза по делото за двореца "Кричим" може да лиши Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза от получаването на голяма част от имота. Двамата за първи път заведоха иск за собственост, след като областният управител на Пловдив отказа да удовлетвори претенциите им за 371 дка ниви и 2384 кв. м постройки в рамките на резиденция "Кричим" в землището на пловдивското село Куртово Конаре.

По това дело Симеон и сестра му трябваше да докажат също и че исканите от тях сгради и земи са идентични със съществуващите днес. Приетата вчера от съда нова експертиза сочи, че това не е така. Изводът е направен след съпоставка на нивите в резиденцията по картата на възстановената собственост от общинската служба по земеделие и гори в Стамболийски, нотариалните актове на Интендантството от 1930 г. и геодезическото заснемане на имота през 2004 г. Заключението на инж. Васил Герасимов е, че от претендираните от Симеон и сестра му общо 371 дка ниви в "Кричим" само 9 дка влизат в очертанията на двореца. Беше приета и комплексната съдебно-техническа експертиза на арх. Антоанета Топалова.

Делото се отложи за 13 октомври, когато вещото лице Мария Михайлова трябва да изготви съдебнооценъчна експертиза, в която да се констатират площ, местонахождение и граници на част от претендираните земеделски имоти. Представителите на Симеон и сестра му бяха доволни, че на процеса било установено, че сградите на двореца са строени по времето на цар Борис Трети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА