Last news in Fakti

25 Юни, 2009 00:00 275 0

Продават дома от “Туин пийкс”

  • франк лойд райт
Домът, построен по проект на световноизвестния архитект Франк Лойд Райт, в който са снимани много култови филми като “Туин пийкс”, е обявен за продажба, съобщава руският сайт “Квадратный метр”, позовавайки се на американския блог Zillow. Офертната цена е за 15 млн. долара.

В имота са снимани сцени от известни филми като “Домът на хълма на призраците”, “Мълхоланд драйв” и сериала “Туин пийкс”, както и някои сапунки. “Енис Хаус” е собственост на едноименната нетърговска организация, която в последно време се занимава с реставриране на стари сгради в Лос Анджелис, пострадали от земетресението през 1994 г.

Франк Лойд Райт построява къщата през 1924 г. за Чарлз Енис и жена му. При строителството архитектът използва изобретените от него ажурни бетонни блокове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА