3 Юли, 2009 00:00 681 0

Срив на продажбите на жилища в Манхатън

  • долара-
  • апартаментите-
  • сравнение-
  • година-
  • манхатън
Продажбите на жилища в Манхатън падат с повече от 50%, а средната цена на апартаментите се е понижила между 21,4 и 24% отпреди година, съобщава агенция Reuters, цитирана от Profit.bg. Апартаментите за препродажба са били на пазара средно по 162 дена в сравнение със 135 дена година по-рано. Продавачите са били готови да намалят цена, която са обявили с около 7,8%. Средната цена на апартаментите в Манхатън е паднала до 1 312 920 долара през второто тримесечие в сравнение с 1 669 729 долара година по-рано според доклад на Prudential Douglas Elliman.

По-строгите изисквания за отпускането на ипотечни заеми, нарастващата безработица и рецесията се отразяват на пазара, който преди това повече от три години беше видимо изключение от срива на щатския жилищен пазар.

Жилищният пазар в Манхатън обаче отчете рязък спад, след като Уолстрийт и останалите частни индустрии в Ню Йорк започнаха да закриват работни места. Въпреки че шокът намаля и кредитната криза отслабна, безработицата в Ню Йорк нарасна до 9% през май, което е най-високото є ниво от 1997 г. Цените на апартаментите продължиха да падат.

Осреднената цена на жилищата пада с 18,5% на годишна база до 835 700 долара. Осреднената цена при препродажба на жилища пада с 25,6% до 725 000 долара, но нараства със 7,4% в сравнение с предходното тримесечие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА