21 Юли, 2021 09:18 13 711 4

Ето кой купи третия най-скъп апартамент

  • манхатън-
  • сащ-
  • alibaba

Съосновател на Alibaba инвестира в САЩ

Ето кой купи третия най-скъп апартамент - 1
Снимка: БГНЕС

Третият най-скъп апартамент в САЩ отиде в ръцете на съоснователя на Аlіbаbа Джo Цaй. Той придоби имота в Манхатън срещу сумата от 157 млн. USD. Намира се в близост до Central Park. Фактически Цай е купил две жилища едно над друго на 60-тия и 61-вия етаж от небостъргача.

Най-скъпият имот в САЩ също се намира в сградата, в която Цай вече има собственост. Той беше купен от Кен Грифин през 2019 г. срещу 238 млн. USD.

Цaй e мaжopитapeн coбcтвeниĸ нa aмepиĸaнcĸия бacĸeтбoлeн ĸлyб Бpyĸлин Heтc oт 2017 г. Живее в Сан Диего и Хонг Конг. Има канадско и хонконгско гражданство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПечатаниПари

    15 18 Отговор
    Небостъргач, който в един момент ще го обяват за бутане и ще строят по-голям на негово място - това се казва инвестиция на интелигентни хора. Когато масата управлява - виждаме какви неща се разждат по света.
  • 2 ганю

    15 4 Отговор
    жоро цайса си купил апартамент,джефри ебщайн си купил остров а у нас хора на държавна работа имат палати с 12 тоалетни
  • 3 мечо

    1 1 Отговор
    хоратъ иматъ пъри ни съ шушлиаси кату вастъ
  • 4 ббб

    0 0 Отговор
    те скъпите апартаменти да не са направени за някой честен човек,то ва не е новина