Last news in Fakti

15 Юли, 2009 00:00 1 464 0

Взеха имущество за 330 хил. лв. от великотърновец

  • комисията-
  • търново-
  • заплати-
  • куиппд-
  • имущество-
  • полза-
  • паркинг-
  • минимални работни заплати-
  • броя минимални работни
Снек-бар, паркинг, магазин, сервиз за гуми, две коли, дялове от дружество и пари в полза на държавата отнема комисията „Кушлев", съобщиха от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД). Имуществото е на Марин Янков Маринов от с. Присово, Великотърновско. Лицето е с влязла в сила присъда на Великотърновския районен съд за отвличания. Марин Маринов е предоставял паркинг на ТИР за развратни действия край В. Търново.

Комисията „Кушлев" внесе мотивирано искане в съда за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Тя доказа, че за периода от 1990 г. до 2007 г. получените приходи на ответниците възлизат на 472,80 броя минимални работни заплати, като извършените разходи надвишават значително законните източници на средства, при което се явява отрицателна разлика от 1274,46 броя минимални работни заплати за страната.

Великотърновският окръжен съд се произнесе в полза на ищеца КУИППД след 9 съдебни заседания. Отнетото в полза на държавата имущество включва една втора част от недвижим имот - нива с площ от 1 850 кв.м. в местността „Дълга лъка", гр. Велико Търново. Имуществото включва снек-бар „Габриела", паркинг за тирове, магазин от 20 кв.м., сервиз за ремонт и балансиране на гуми. Комисията отнема още два леки автомобила марка „Мерцедес"; 25 дружествени дяла от капитала на „Доверително управление" ООД; сумата от 250 лв. - от продажбата на автомобил, марка „Мицубиши". Ответникът трябва да заплати на КУИППД направените разноски по делото в размер на 1 860 лв. Решението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА