Last news in Fakti

12 Август, 2009 00:00 317 0

Проверяват проекта “Красива България”

Разпоредена е пълна проверка на дейността на проекта „Красива България". Това заяви вчера в Петрич социалният министър Тотю Младенов. Проверката е започнала заради многото сигнали от общините. "Редно е всички процедури да са ясни и прозрачни за всички", отсече министърът. Въпреки ревизията той определи проекта като много добър и смята, че той подпомага най-вече общините.

"Красива България" се финансира с пари от бюджета, като отпуснатата сума за 2009 г. е 66.2 млн. лв. Досега над 96% от тях са договорирани, а само 1/3 са изплатени. Министърът уточни пред БНР, че 190 млн. лв. всяка година отиват за мерки и програми за заетост, но ефектът от тях е твърде малък. Посредниците в бюрата по труда вече ще бъдат задължени да правят месечен отчет за свършеното.

Младенов започва серия от срещи с представители на местната власт, работодатели и синдикати. Той ще провери и структурите на Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане и Инспекцията по труда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА