Last news in Fakti

23 Март, 2010 00:00 486 0

Дянков: Общините ще събират данък лукс

  • дянков
Финансовият министър Симеон Дянков лично заведе избраните ученици и студенти от хотел „Шератон“ до кабинета си на „Раковски“ 102. По пътя бяха пресрещнати от новия министър по еврофондовете Томислав Дончев.

Новият данък лукс, който е сред антикризисните мерки на правителството, ще представлява увеличаване на скалата на данък сгради, както и на данъка върху автомобилите, които са местни данъци. Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков след откриването на инициативата на Junior Achievement “Мениджър за един ден“. Дянков не поясни какъв ще бъде резултатът от новата мярка, но лаконично добави, че се очакват „хубави приходи”. „Дали парите ще влизат в общините или в националния бюджет, няма значение, пак ще бъде помощ“, коментира финансист номер 1.

За да влезе в сила новият налог от 1 май, трябва да бъде променен Законът за местните данъци и такси, допълни Дянков. Със ставките лукс ще бъдат обложени всички притежатели на автомобили над 150 конски сили и над 3000 кубика, яхти, жилища над 250 кв. м. Мярката трябва да бъде обсъдена днес на Съвета за тристранно сътрудничество /НСТС/. Представители на държавата, на синдикати и на работодатели ще преговарят и за данъка, свързан с амнистията за нерегламентирани доходи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА