8 Септември, 2010 10:38 3 406 10

Кредиторите повишиха апетита

Вече има повишен апетит за кредитиране от страна на най-големите банки у нас. Това обяви Момчил Андреев, изп. директор на "Райфайзенбанк".

Трезорът представи месечния си икономически обзор за август 2010 г. Според анализаторите на банката са налице някои положителни сигнали за развитието на икономиката, но все още има рискове.

Добри са новините от реалния сектор - индустрията е близо до повратна точка в посока положителен растеж, смятат анализаторите на трезора. През второто тримесечие на 2010 г. спадът на БВП се забавя до 1.5% на годишна база. Все още обаче идват тревожни сигнали от спадащото потребление, което възпрепятства възстановяването на сектора на услугите. Безработицата остава висока - до 10%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Край на кризата

    11 14 Отговор
    Ето това е повратната точка.От днес трендът се обръща и цените на НИ ще се стабилизират и бавно ще тръгнат на горе.Щом и банките бързат да дават кредити,всичко е ясно.

    Коментиран от #4

  • 2 ?

    7 2 Отговор
    пак нищо не казват за директивата за потребштилските кредити от 1.09. ??? С която се затяга контролът ... върху кредитните организации, прозрачност и съпоставимост на зарибяванията ..., изисквания към "рекламата" - буквално - "не-агресивна". което ще рече, че досега е била агресивна... И другите глупости. Това е неразбираемо у нас. Не стига , че нещата така или иначе са непознати (за всички - и за тези, които уж ги разбират и убеждават колко много ги разбират) - но и целенасочено никаква информираност... Това как да се квалифицира? Предвид на тези неща, законодателството трябва да задължи медиите да дават истинска информация и много по-обширна ... Неясни и за самите занимаващи се - нови думи/използващи ги, няма одобрени еквиваленти на български..., лъжене и мажене на такава поразия и с всякакви- как ли се нарича? И толкова много обществено мнение се насъбра за т.нар. медии - обаче даже директивите не ги казват...
  • 3 ...

    6 3 Отговор
    та така с апетита ... по разни текстове.
  • 4 hi

    26 5 Отговор

    До коментар #1 от "Край на кризата":

    те дават, ама на тия условия кой е навит да взема
  • 5 lusi

    1 1 Отговор
    mislq he preuvelihavat.................
  • 6 Знаещ

    9 0 Отговор
    Порастват само апетитите на Момчил Андреев...
    Райфайзен печелят основно от така наречения лихвен арбитраж,чрез централата си.За тяхно съжаление обаче,кредитен ентусиазъм няма.Остава им да се състезават на общо основание посредством банковите услуги,които предлагат и другите банки,но на доста по-добро ниво,като:ОБСЛУЖВАНЕ и ТАКСИ.
  • 7 чси

    1 1 Отговор
    Я елате пиленца при батко...
  • 8 кредитоползвател

    0 0 Отговор
    Като кажеш на кредитния си инспектор, че като си върнеш кредита и ще ги забравиш, той ти вика чукай на дърво да не ти се налага да взимаш пак. Човек трябва да си чете договора, дори и тези неща дет са написани с най-малките букви, уви.
    Иначе после, мъка...мъка...
  • 9 nasa

    2 0 Отговор
    Иска им се на АВСТРИИЦИТЕ! Като изнасяха нашите пари беше добре , а лихвите защо не са като в Австрия?
  • 10 пешо

    1 0 Отговор
    какви крадци са тези в райфайзен,измамници на високо равнище,повишен апетит към измами,усладиха им се лихвите в България