Last news in Fakti

9 Септември, 2010 14:15 7 831 47

София по-скъпа от Манхатън

Със средна годишна заплата българинът може да си купи най-много от 2 кв. м жилищна площ в центъра на столицата, сочи проучване на БНР. По скалата на тези цени столицата ни изпреварва редица световни градове и може да се мери единствено с Букурещ и Варшава.

Най-достъпни спрямо доходите на населението са имотите в Брюксел, Берлин и Виена, показва проучването на БНР. Статистиката се отнася за луксозни апартаменти в центъра на всяка столица в Европа с площ от 120 кв. м.

Повечето от страните, които водят класацията за недостъпни жилища, са от Източна Европа, където през последното десетилетие цените преживяха истински бум. Пазарът за луксозни имоти в България отдавна надмина и най-смелите очаквания, се казва в проучването.

Апартамент в района на Докторската градина в центъра на София, строен през 1981 г. за нуждите на ЦК на БКП, се предлага за 2 млн. евро. За сравнение известният британски актьор Лиъм Нийсън ("Междузвездни войни”, "Дракула”, "Списъкът на Шиндлер”) е продал преди месец жилището си в района на "Сентръл парк” в Манхатън за близо 1.2 млн. евро.

Резиденция в Драгалевци с три декара парк и тенис корт се предлага за 6 млн. евро. Толкова е платил за сходна покупка през август американският актьор и режисьор Тайлър Пери, съобщава още БНР.

Богатият българин може да си купи по-евтин имот във Виена, Женева, Амстердам, Лисабон, Куала Лумпур или дори Ню Делхи, но той дава двойно и тройно повече пари за имот точно в София, за да докаже статуса си на "богаташ". Средната цена на луксозен апартамент във Виена от 120 кв. м е 350 хил. евро, в Женева – 670 хил. евро. В същия сегмент апартамент в луксозния столичен квартал „Изток“ се предлага за 1.2 млн. евро, в престижния квартал „Лозенец“ - за 990 хил. евро, в центъра на града, до Столичната община, искат за имота 750 хил. евро. Цените у нас достигат вече първокласните пазари на Швейцария, Холандия, Австрия, Люксембург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 с класа

    61 7 Отговор
    Тва е щот в манхатън няма планет, неро и син сити!
  • 2 пазарно равновесие

    48 13 Отговор
    Най-накрая една добра статия в сайта, която не обяснява как имотите в момента са едва ли не на безценица и точно СЕГА е моментът за покупка. Браво!
  • 3 manhatan

    34 9 Отговор
    Е,то и софия си е по хубава от Манхатън,де :)
  • 4 zdravko

    16 28 Отговор
    Обаче не казват, че мексиканският милиардер Карлос Слим си купи апартамент в NYC за 44 млн. долара , а ?

    Коментиран от #5

  • 5 5

    30 9 Отговор

    До коментар #4 от "zdravko":

    О'колко си прост
  • 6 реалист

    31 5 Отговор
    Статията е поднесена неправилно и то в най - големия сайт за имоти в България. Всеки може да пусне обява за имот за 10 000 000 Евро ако иска но това не е реална пазарна цена, такава цена е когато някой го купи и тогава се определят средни цени. По обяви средни цени не се правят защото могат лесно да се манипулират. Вмомента средната цена на жилище в хубавия център на гр. София е между 1000 и 1500 евро. Има сделки около пл. Славейков на 1000 евро за имот над 100кв.м., с нужния ремонт за максимум 40 000 евро и нещата стават ясни другото са приказки за женски предавания.
  • 7 австриец

    24 8 Отговор
    Нека да уточним, какво разбира авторът под " луксозен апартамент" във Виена. Посочената цена е реална за квартали във Биена сравними по локация с Медицинска академия, Стрелбище, Гео Милев, но не и такива, като Иван Вазов, Център, Лозенец и Бояна. В идеалния център на Виена цените почват от 5000 евро на м2.
  • 8 от испания

    24 19 Отговор
    Автора на статията е абсолютно прав.
    В много европейки държави жилищата са по евтини отколкото в България.Става въпрос за нормално жилище,а не за лукс.Аз не знам в България как един обикновен гражданин със средна заплата ще си позволи да изплаща жилище на цена 300 евро кв.метър.
    Невъзножно.
  • 9 ivorc

    28 10 Отговор
    то оттдавна е ясно че сме се позабравили малко с цените на имотите в България, но това е дълга тема.. комплекса на бедните нации от източна европа си казва думата... ще има лошо падане от високо ми се струва...
  • 10 Строител-икономист

    22 45 Отговор
    Гладна кокошка ,жилище по 200 евро/М2 СЪНУВА.Айде събудете се вече.Цените на жилищата няма да падат павече,по-скоро ще се качват.За да се нормализират нещата в БГ трябва да растат заплатите.Това е пътят на просперитета , а не намаляване на цените на жилищата.Как така не го разбирате?Надявам се ,че няма да са ви необходими 500 години ,както при турското робство.
  • 11 хахах

    35 11 Отговор
    хахах ще се събудим и още как.Аман от строители икономисти.Айде дръжте си хубавите имоти като ще се вдигат цените.Защо ги продавате.....
  • 12 Иво

    35 7 Отговор
    Строител-икономист, остави закачката за 200 евро. Заплатите трябва да растат, ама няма за съжаление да стане поне още 2-3 години. И не само това , ами глада за налични пари се увеличава. А най-вече почти няма търсене. Кокошките преядоха, чак им се повръща от просо... А сега си отвори мозъка и разбери за какво става дума.
  • 13 hahaha

    22 5 Отговор
    'Строител-икономист' хаха без коментар
  • 14 Godo

    41 8 Отговор
    Население - около 7 млн. На мен ми се струва, че толкова го изкарва стъкмистиката, защото броят и студенти и работници в чужбина, които не са променили адреса си тук. От това население - около 2 млн. пенсионери. 1 млн. аутсайдери, безработни, цигани и т.н. 2 млн. деца + хора с ниски доходи. Около 2 млн. хора, които свързват двата края и могат да си позволят кола и жилище на изплащане и имат 1 или 2 деца. Това е пазара на най-бедната страна в ЕС ! И около 1000 олигарси, бандити и мафиоти. Както си говорих с едно банкерче от една френска банка тук преди около 3 г. - точно по време на най-големия бум - реално пазара за всичко ! в България е не повече от 1 млн. души - за GSMи, коли, апартаменти, плазми, почивки, кредити и т.н. Това е България. Не знам кой малоумен инвеститор би инвестирал тук с нашата демографска ситуация. Но щом има такива - значи или искат да дерат високи печалби / защото на бедния всичко му идва по-скъпо - напр. кредитите / или са български мръсни пари, които се препират тук. Реалният пазар в България е толкова малък, че не може да се сравни и със среден град в една от богатите западни страни. Това означава, че цените на недвижимостите трябва да продължат пътя си надолу, а новите строежи или да са много качествени на ниска цена, или да ги продават по някакви нови схеми на желаещите.

    Коментиран от #17

  • 15 олигарх

    5 30 Отговор
    хахаха истината е че богатите в бг са над 100 000 левчо

    Коментиран от #16

  • 16 Godo

    22 6 Отговор

    До коментар #15 от "олигарх":

    Истината е, че малките бандета в бг са над 100 000. А наистина богатите олигарси и мафиоти са не повече от 1000. Отвори си очите и виж истината каквато е !
  • 17 олигарх

    11 32 Отговор

    До коментар #14 от "Godo":

    Това е държавата на с-класите и на най-много богаташи на глава от населението в света след Монако! Цените на имотите няма да паднат заради такива като тебе, от малкото неуспели с 20 квадрата в люлин и недоволстващи задето не могат да се позволят 40 квадрата в нормален квартал!

    Коментиран от #18

  • 18 Godo

    25 4 Отговор

    До коментар #17 от "олигарх":

    В първото изречение сам признаваш, че БГ е държавата на бандитите. Имам предвид не само класическите бандити, а и корумпираните полицаи, данъчни, чиновници и всякакви други бандити ! Това, че ги защитаваш означава, че или си голям мазохист, или си един от тях - човек, забогатял с далавера, корупция или откровени престъпления.
  • 19 олигарх

    11 15 Отговор
    Не всеки с хубава кола е престъпник нещо се бъркаш!

    Коментиран от #21

  • 20 Иво

    36 4 Отговор
    олигарх, може и да си прав за броя на богатите в БГ. Богати с непродаваеми имоти, коли на лизинг, лоши кредити, с откровени кражби, и т.н. Богати боклуци. За това страната е на този хал.
  • 21 Godo

    28 3 Отговор

    До коментар #19 от "олигарх":

    Така е. Ако изключим хората, които търгуват с колите, които карат. И въобще не съм някакъв ляв екстремист. Много добре знам за какво говоря. Отиди в Западна Европа и виж за какво става въпрос и открий трите първи разлики с БГ. Ще видиш какво искам да кажа. Има явно несъответствие между това, което се вижда при отделните хора в бг и това, което представлява държавата и публичния сектор. В това отношение повече приличаме на латиноамериканска държава. Защо по всички класации сме на първо място по бедност в ЕС, по застаряване в ЕС, по емиграция и т.н. ? Явно нещо не е наред, защото иначе очевадно щяхме да сме нормална европейска страна или може би ти искаш да кажеш, че бг е такава ?
  • 22 .

    6 4 Отговор
    днеска едно... утре се окаже че било нещо друго. после трето, четвърто, десето... но нищо не се създава освен глупости. и на глупостите - всякакви смогове от словоизлияния, от които просто не може дори да се диша повече.
  • 23 bubblehead

    17 13 Отговор
    Начи най-мързя такива изначално сбъркани статии! Начи имота на Лям Ниисан в Манхатън е очевидно съвсем обикновен имот навярно, защото пада от по-евтините там... в lower Манхатън ( защот не вярвам да е в Харлем) цената на м2 отива към $10000-$12000. И това не за луксозните ами за всички имоти... Това което е продал Ниисан е малък апартамент които е държал за ползване през престоите си там, съвсем не му е основната резиденция и най-вероятно не съвсем луксозен... В Манхатън почти всички апартаменти от 2-стаен нагоре са над 1 милион... От друга страна колко са апартаментите които се предлагат за 1 милион в цяла България? Ами навярно се броят на пръстите на една ръка. Още, откъде на къде се мери средната заплата за страната ( която теоретично получават тия посредата на доходната скала - 50-персентаил) срещу средна цена на луксозни имоти в София които са към 1-2 % от пазара? ( докато луксозните имоти в манхатън са поне 10-20% от пазара...) Изобщо ако говорим общо, изводи на база луксозни имоти са нищожни. Дори да решим да правим изводи на база луксозни имоти то разликата в доходите между провинцията и София е много по значителна отколкото американската провинция и Манхатън. За това брокерите казват ( между другото единственото нещо което е добре да се приема по "номинал" от тях) "Локация, локация , локация". Тоест няма никакво значение какви са доходите в Странджа за формиране на цените в Лознец, защото няма начин да живееш на едното място а да работиш на другото... ако има начин започват процеси на уравняване на цените... Друго съображение което е пропуснато е че отношението цени/доходи е изместено нагоре за по бедните държави, и това е резултат че ниските абсолютни цени на някои пазар привличат чужди пари. За онагледяване си представете колко англичани и руснаци имат имоти в БГ и колко българи в Англия и Русия, тоест на нашия пазар равновесието доходи-цени се постига като към местните доходи се прибавят и чужди доходи, които са по-високи, колкото по-голям чуждия интерес толкова по голямо изкривяването на отношението, а България е хит ... Това е вярно навсякъде по света ,в Флипините в Виетнам, В Сърбия, в Турция... От горните разсъждение се явява и извода че трябва да престанем да се замеряме със фъшкии като "200евро/м2" ами в България управляващите да отпусната доходите да растата малко по-бързо( нещо което правеха в Унгария, Чехия, Естония, Латвия и дори Румъния , а преди в Гуция И Португалия), защото с тия процеси на уравняване си разпродаваме родината без пари на чужденци... Не високите цени а ниските заплати са по-скоро проблема, но тоя проблем има предимно индивидуално решение, не групово. Така че успех на всички в България в тая борба! И още веднъж няма никакъв смисъл от статии за луксозни имоти които мерят нещо си на някои определен национален пазар а пък за сравнения между национални пазари е абсурдно...
  • 24 bubblehead

    12 13 Отговор
    Ето го и апартамента за които става въпрос, изглежда ( като съдя по размера на стаите в футове) към 110м2 Тоест цената отива към $12000/м2... Някои 200евро/м2, моля?

    http://ny.curbed.com/archives/2010/08/24/liam_neeson_ditches_central_park_west_apartment_for_135m.php
  • 25 Иво

    29 6 Отговор
    bubblehead, стига си ползвал служебния компютър. Това не е приемливо. Последно предупреждение!!
  • 26 georgi12345

    25 7 Отговор
    Много от това, което се предлага като ново строителство, не струва и 200 евро на кв. м. Имаме много набедени строители, както и набедени икономисти. Кръстоската мужду тях е спроител-икономист - ни строител, ни икономист, абе нещо като нищо на света, ама МНОГО алчно.
  • 27 w7

    29 7 Отговор
    ейй това червените бизнесмени и техните платени драскачи са страшна напаст... луд умора не знае... вода ще прелеете от девет кладенеца та в десети само и само да оправдаете изключително балонните цени на имотите в БГ.

    цитирам: "в България управляващите да отпусната доходите да растата малко по-бързо"--- !? Явно управляващите в Ню Йорк са отпуснали бая доходите на хората там че да имат такива цени на имотите хахаха

    и друга партенка "Не високите цени а ниските заплати са по-скоро проблема"

    Чудя се кое ли трябва да е първо... и дали в NY първо са се вдигнали цените на имотите и тогава хората са започнали да имат и високи доходи или е обратното, а?!? хахаха или тук както и при много други случаи слагаме каруцата пред магарето, нали? Значи, докато доходите не се увеличат значително за да отговорят на сегашните ценови нива на имотите в БГ, и друг път съм го казвал, или пазара ще стагнира до второ пришествие... или ще се сгромоляса до нивата на доходите на хората в БГ, рано или късно.

    И като сравняваме NY и София днес, чудя се къде ли се прави по-лесно бизнес и в кой точно град един работещ на средно ниво взима повече пари!? Въпросът е риторичен, не ми вади линкове и примери как някой полубандит се е картелизирал с някой себеподобен или направо е монополизирал някои и друг сектор в БГ и прави повече печалба, неплащайки данъци на всичкото отгоре, от неговият колега в NY!

    И к'во си ми тръгнал да сравняваш, отново неква си докторска градина в София (дето от втората световна война не се знае коя сграда е бомбардирана и коя не, впрочем знае се, ама всячески се крие), с 'central park nyc'!? Сравняването, като преди време на Бояна с beverly hills, е отново доста неудачно и нелепо!!

    Ти лично к'во ще предпочетеш 250 кв.м. апартамент в 'прословутата' докторска градина за да речем Е2М (това е 2 милиона евро) или 'само' 110 кв.м., както ти си го изчислил, в 'central park nyc' за Е1.2М...!? Дали ще ми отговориш честно на този въпрос, или какво те питам и теб като знам че ти купуваш в Бургас на Е700 кв.м. и имаш Е40,000 в банката на депозит хаха, а в същото време си голям 'капацитет' по цените, инвестициите и имотите в NY, beverly hills, Лондон, Монако, Париж и къде ли още не.

    А сега като се замислям, това ти какво ще предпочетеш не е от толкова голямо значение, а по скоро е от значение това какво повечето хора по света биха избрали. На този въпрос обаче отговор не искам!

    А, и като споменах манипулация... ти за пореден път доказваш, че си платен пропагандатор или набалбукал се пишман-инвеститор имащ болезнен интерес от високите цени на имотите в БГ... или с др. думи четеш евангелието както дявола го прави..., а и по-долу защо смятам така.

    Апартамента на този иначе чудесен актьор е ни по-малко ни повече от 2300 (sq feet) = 213.676992 квм, а не 110 квм както ти набързо си го изчислил. И тук е източникът ми на информацията: http://www.observer.com/2010/real-estate/neeson-sells-cpw-apartment, което още повече подчертава безумните цени на имотите в БГ.

    И не на последно място тази статия е просто още едно загатване, за тези които четат и разбират, за огромният балон на цените на НИ в БГ!

    Евтиният ПР и пропаганда няма да помогнат, да знаете... трябват пари, много пари в БГ за да може пазара на НИ в БГ да се раздвижи при тези ценови нива! А в БГ парите нито ги има, нито са много. В БГ неможе нито по честен път да забогатееш правейки бизнес нито можеш да изкарваш заплата като тези в NY работейки за някой друг. Не може от една страна да не давате нормални заплати на хората и да спирате всячески честните бизнесмени (колко опорочена дума по българско) да печелят нормално а от друга страна да искате да продавате като в NY, Лондон, Монако, Париж и да не ги изреждам... не става... и няма да стане! Скъпите имоти и топ локациите се изграждат бавно и много продължително, по 100/200 години успешна история и т.н., и с наистина много сериозни доходи и богати хора по тези места. А ние какво, за 5/10 години искаме да настигнем цените на имотите, а и не само, по места дето са с вековна история на топ локации по света, а в същото време доходите на 90% от хората на това място (БГ) са сравними с доходите по места като някои страни в Африка, някои средно бедни страни по Азия и най-бедните Европейски страни като цяло..... да знаете има нещо много гнило в тази история и като се спука ще мирише много надалеч и за дълго... хаха

    Коментиран от #29, #33, #36

  • 28 Иво

    40 5 Отговор
    В статията също се казва, че Лиъм е продал апартамента на 5-я ден. Клетия!! Защо ли не си е хванал някой от нашите "специалити" брокери, та да му траснат една двойна офертна цена от поне 3 милиона, та да стои поне 4 години на пазара. Ама те тия горките нищо не разбират...
  • 29 7

    12 5 Отговор

    До коментар #27 от "w7":

    Евала, поклон!!!
  • 30 хи-хи-хи 2

    10 17 Отговор
    Хахаха!!! "...докато доходите не се увеличат значително за да отговорят на сегашните ценови нива на имотите в БГ..." и "Не може от една страна да не давате нормални заплати на хората и да спирате всячески честните бизнесмени...". Но има и друго - "...тази статия е просто още едно загатване, за тези които четат и разбират, за огромният балон на цените на НИ в БГ!" Хахаха!!! Абе, w7, ти наясно ли си какво искаш да кажеш??? Пак изписа 5 страници с глупости! Последно, цените или заплатите??? Ето ти правилния отговор - заплатите и лихвите!!! Защото "заплата" от 600-700 лева в 21-ви век, в държава от ЕС, е пълна подигравка с труда и достоинството на човека!!! Защото годишна "лихва" по жилищен кредит от 6-8% е чиста проба лихварство!!! Само че, докато има такива самодоволни помияри като теб, които не могат да видят основните проблеми в нашето общество, нищо няма да се подобри!!!
  • 31 Иво

    43 5 Отговор
    хи-хи-хи 2, абе ти да не си някакъв пенсионер безхаберен. Парите за заплати отидаха в тухли, бетони, джипове, лоши кредити, разни ялови схеми и т.н. Ние сме си виновни. Не виждаш ли какъв дефицит гласуваха в бюджета, 4-5%, и пак не стигат. Тия депозити за които говорят в банките ше се стопят за оцеляване тази зима. Няма кеш човече. Искаш да понапечатат малко, а? Ами то това е много вероятно да стане като катурнем борда. Само, че това е най-лошия сценарий за НИ, защото печатницата ще бъде в лева - не в евро.
  • 32 Купувач

    8 8 Отговор
    Аз съм съгласен да купя на не повече от 600E/ м2, но да знам че купувам реална площ и качествена изработка. Но при нас ситуацията е друга, ниe имаме панел-ки по здрави от новото строителство и блокове на по 100 години които още им няма нищо - освен напуканите фасади (издържали дори и бомбардировките през 2 световна). Цените трябва да спадат и то доста. На всички ни е известно колко струва готов квадрат в новото строителство повече от 200 - 300 Е не надхвърля и то с квадратите които никога няма да ги ползвате. Е колко трябва да е крайната цена 100% 200%... %500 или както в някой случаи 1000% отгоре. Aз смятам, че печалба от 200% 300% е нормална... Някой ако си направи труда да разгледа статистиките на цените от края на 90-те до наши дни ЩЕ ЗАБЕЛЕЖИ:
    1. Плавно покачване с еднакви темпове за всяка година от порядака на 50-60Е на година - повишение на М2
    2. Ако НЯМАШЕ криза или по точно балона преди нея сегашните нива щяха да бъдат около 600 -700 Е м2

    Логиката е такава когато достигнем тези нива чак тогава ще тръгнем на горе не по-рано а ние сме далеч от тях....
  • 33 гошо

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "w7":

    Цените на жилищата в Париж с нов исторически рекорд
    11.09.2010 12:01 | препоръчай (0)
    Средната цена на сключените сделки през второто тримесечие е 6680 евро/кв.м, има купувачи и при цени, близки до 10 хил. евро/кв.м
    Статия
    За жилищния пазар в Париж кризата като че ли напълно е изчезнала. Търсенето надвишава предлагането, а цените не само са се върнали към нивата отпреди икономическия застой, а и са ги надминали.

    Възможно е ситуацията да не се превърне в тенденция, но поне през второто тримесечие на годината нещата изглеждат по следния начин: средните цени на жилищните имоти са нараснали със 7,8% на годишна база. Данните са на Камарата на нотариусите във френската столица и са въз основа на реално сключени сделки.

    Постигната средна цена за периода възлиза на 6680 евро за квадратен метър. Предишната най-висока средна стойност за тримесечие е от 6620 евро/кв. м, регистрирана за юли-септември 2008 г.

    В най-скъпите квартали средните цени достигат 9900 евро за квадратен метър, в по-евтините има сделки и при 5350 евро за квадрат.

    Прогнозата на камарата е растежът да продължи поне до края на годината, тъй като търсенето все още остава високо, а лихвените условия на банките продължават да са много изгодни.

    investor.bg
  • 34 ravnovesie

    36 3 Отговор
    И какво общо имат имотите в Париж с тези в София? За никакво сравнение не може да става дума. Нито като качество на строителството, нито стандарт на живот и покупателна способност на населението. Да не говорим, че тук 100 м2 апартамент ти излиза чисти макс 70, защото за разлика от Париж, Берлин, Виена и тн, където се смята само чиста квадратура, тук са ти сметнати стените, стълбите, мазетата, тротоарните плочки и боклукчийските кофи.
  • 35 bubblehead

    4 13 Отговор
    в7, констатирам че си нечленоразделен морон и няма да ти отговоря нищо по същество. Начи като почнем със "как може изобщо да стръвняваме еди кво си със еди що си" и се отказвам. Тъпанар от класа си и други ти го казаха. Яко се потиш ама си без мозък и нищо не става, не се заблуждавай когато видиш че другите морони са ти натракали плюсове. Ха-ха-ха!
  • 36 Боби

    4 3 Отговор

    До коментар #27 от "w7":

    Браво. Много точно си го написал...
  • 37 към 35

    7 3 Отговор
    То си личи само по начина на изразяване, кой е интелигентен, ерудиран и кой е морон и тъпанар от класа.
  • 38 Обективен

    10 0 Отговор
    Всъщност като се изключат гореизброените екзотики, цените в София са най-ниските дори и на Балканите. Доста по-скъпи апартаменти ще намерите в Букурещ, Солун, Истанбул, дори и в Белград. Да не говорим за дестинации - ЕВРОПЕЙСКИ като Монако, където цените от години са се "заковали" на 20-25000евро/кв.м - с търсене и доста рядко предлагане...
  • 39 Българин

    5 1 Отговор
    Явно си във Виена. Обясни, моля те, дори да не е, па баш идеален център, колко добре е подредено там, как няма дупки, как всичко е едно такова спокооойничко, обясни, че и най-евтиният имот в Австрия и околните държави, е по-качествен, по-хубав, по-по-... от най-скъпя в Б-я! Ама имот с инфраструктурата на 5 мин. пеша ходене около него.
  • 40 Aристократ

    4 3 Отговор
    ''луксозния столичен квартал „Изток“?!?! ...
    ''престижния квартал „Лозенец“!???!!!

    Не кв. трябва да са в кавички, а лъжливите прилагателни.
    Липсва само любимото ми ''аристократичен апартамент в благороден квартал''. :)

    Коментиран от #43

  • 41 Agent

    3 7 Отговор
    Абе хора , не мога да разбера как може да се допускат такива НЕКОМПЕТЕНТНИ СТАТИИ в интернет. Пълна идиотщина! Тия къде живеят? За какжо си загубих жремето да чета такива МАЛОУМНИ статии.

    Коментиран от #42

  • 42 Оцетпийиниси

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "Agent":

    Ъ'м не ги чети бре.... Ъгент 00...без седмицata..... :D
  • 43 аристократка

    3 6 Отговор

    До коментар #40 от "Aристократ":

    Е, лошичко ли е в Изток???
  • 44 Име

    0 0 Отговор
    Много дървени кратуни има още по този и подобни форуми /за обществото да не говорим/ и още доста ще страдат всички....
  • 45 Obektiven

    1 0 Отговор
    Gragi Sanarodnizi,
    Koito e pisal Statijata e dale4 ot Realönostta!
    Az Prodavam ot Dwe Godini Super, Novo Ziliste do NDK-Hilton, Super Ziliste, Preorazmereno Konstruktivno za da Izdarza na Zemetresenila ot 7bala po Richter,
    za 900 € na Qm. i njama koi da dade Parite. Vseki potenzialen Klient kazva da hubavo e ama ako moze da se svali Zenata. Prodavam go pod Sebestoinost, zastoto Rabotja izvan BG. Proizvodstwennite Razhodi v EU sa ednakvi, samo Maistorite sa malko po evtini, no poneze rabotjat po Bavno, v kraina Smetka izliza i tjahnata Zena kato na Nemski ili Frenski Maistor.
    Za d anapravis takova Ozenka, trabva Anakliza da e Kompleksen, te da predvidisch i ozenis vsi4ki Faktori!
  • 46 неутрална

    3 3 Отговор
    Най-после да се усети някой и да светне "богаташите" в България. Че то алчността на брокерите тука няма граница.
  • 47 asd

    3 2 Отговор
    Хора, София е лайнян град, абсурдно е да се продават имоти на такива цени. Дажа и най- върлите патриоти не могат да отрекат, че столицата ни е отвратителна.