7 Април, 2015 16:29 2 293 0

Забраняват да се спи в магазин

  • магазин-
  • мебели-
  • спане-
  • ikea

Странна забрана въведе в своите магазини в Пекин шведската мебелна верига IKEA. Тя забрани на посетителите да спят върху мострените мебели. До това решение се стигнало след като много от купувачите, изморени от дългия шопинг, лягат по диваните и заспиват. Служители на магазина дори твърдят, че има посетители, които идват, не за да купят нещо, а единствено и само за една следобедна дрямка. „Заспали по мострените мебели хора отблъскват купувачите”, обясняват служители на магазина. Не всички обаче споделят това мнение. Посетителка на име Бао не вижда нищо лошо в това след дългото обикаляне на огромния магазин да седне да си почине. „Мисля, че всички ще се отнесат към това с разбиране”, казва тя.

Интересно е, че посетителите са въвели практиката за спане върху мострените мебели, след като през 2014 г. Джоузефин Торел, представител на компанията в Пекин, заявява, че купувачите „могат да се чувстват като у дома си”. „Почиващите” в последно време обаче са станали толкова много, че са започнали да се редят на опашка пред диваните.

Преди време бяха въведени забрани и в 13-те холандски магазини на компанията. Служителите открили, че магазинът, който прилича на един малък лабиринт, е отлично място за игра на криеница. Това е принудило ръководството да забрани криенето на деца „от съображения за сигурност”.

Играта на криеница е била масово разпространена и организира чрез Facebook. В магазина в Айндховен да играят на криеница са изявили желание 32 000 души, а в Амстердам – 19 000.

През миналата година 29-годишна белгийка организира криеница в мебелния магазин, като едно от нещата, които трябва да направи до навършване на 30 години. Тя обаче е реализирала намерението си с разрешение на ръководството на магазина. В играта са взели участие 500 души, които са се криели в шкафове, хладилници, под леглата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА