Last news in Fakti

8 Април, 2015 09:03 27 039 9

Проектът на Хаусмайстер - iHAUS

  • хаусмайстер-
  • ihaus-
  • услуга

Проектът е по идея на мениджмънта на фирма „Хаусмайстер” и се ръководи пряко от арх. Детелин Стоев, Технически ръководител сградни ремонти във фирмата. Идеята се явява продължение на концепцията на фирмата за промяна в тенденциите и отношението на обикновените хора, неспециалисти в тази област, към строителството. До момента строителството на сгради е дейност едновременно близка до бита на българина и същевременно тайнство, достъпно само до знаещите – архитекти и инженери-конструктори. Ако редовият Стопанин реши да си построи дом, без да се допитва до специалисти, той ще се огледа в къщите на съседите и ще добави нещо от себе си. В предпазливостта си ще изгради постройка с традиционна конструкция и ще добави фасадни орнаменти според вкуса си. В процеса на строежа, Стопанинът ще събира съвети и опит от близки и познати, ще рови в интернет за последните новости и накрая ще се почувства горд професионал. Като резултат, новият му дом ще влезе в експлоатация доста оскъпен, с редица „странични ефекти” от строителната дейност и с порядъчно закъснение.

Проектът iHAUS има за цел да обедини усилията на инвеститор и професионалисти в общо сътрудничество, чиято цел е изграждане на дом според реалните нужди на клиента, според неговите лични изисквания и бюджет, но и в синхрон със съвременните технологии и изисквания в строителството. Хаусмайстер предоставя на клиентите си възможност за проактивно участие в началната фаза, при избор на парцел, в последващия етап - изграждането на проекта, и в последствие в строителството на новия им дом. От тази идея идва и слогана – „Сам създай своя дом”.

На разположение на клиентите на фирмата са парцели, които реално са в продажба, в подходяща локация и са атрактивни като цена и положение. С помощта на колегите архитекти от „POTS Studio” - арх. Александър Трендафилов и арх. Християн Александров, към одобрените парцели се предлагат и разработени проекти за еднофамилни жилища. Проектите на къщите са така съставени, че да могат да се адаптират към спецификите на терена, а също така и да отговорят на всички съвременни изисквания за жилищно строителство. Разработките са в идейна фаза и дават свобода на клиента да ги променя и допълва според нуждите и желанията си. По този начин се изгражда индивидуален проект за индивидуална къща, към конкретен имот.

Ето и предложенията по проекта iHAUS:

1. Листа на парцелите за строеж в продажба.

2. Безплатен премиум проект при сключване на договор с „Хаусмайстер” АД.

3. Административна и юридическа подкрепа.

4. Прозрачна оферта до последния детайл.

5. Гъвкави пакети за строителство и довършване в различни ценови сегменти - икономичен, стандартен и премиум.

6. Качествено изпълнение, подкрепено с гаранция.

7. Персонален технически ръководител на всички строителни дейности.

Подробна информация за проекта iHAUS, предложения за типовете къщи и подробности за цялата услуга скоро ще можете да видите на сайта на „Хаусмайстер”.

Инж. Мария Хаджиниколова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дъ85

    0 0 Отговор
    Досега имах парите, но като нямаше iHAUS, така и не си построих къща.
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Тази статия не е ли платена ?
  • 3 Камата

    0 0 Отговор
    Ето как се прави безнес !! Помагаш на хората от А до Я а в замяна получаваш солидно възнаграждение. По другият начин клиентът щеше да изхарчи същите пари за по-лош строеж, купища проблеми и разправии, подкупи и да изхаби мното време.
  • 4 да бе да

    0 0 Отговор
    Що не покажат цените на квадрат завършено до ключ за тия пакети... От опит знам цена на квадрат завършено строителство в провинцията е от порядъка на 200-250 евро. Сметайте у Софийско к'ви печалби удрят строителите при цени от 700-800 евро/м2 ....
  • 5 ЗидамСам

    0 0 Отговор
    "...накрая ще се почувства горд професионал. Като резултат, новият му дом ще влезе в експлоатация доста оскъпен, с редица „странични ефекти” от строителната дейност и с порядъчно закъснение."

    Пълни глупости ! Нямах нищо общо със строителството. В началото на кризата и почти на шега започнах да си строя къща. Харасаха я. Продадох я. Стана си бизнес. Сега завършвам четвъртата. Най-големи проблеми са ми създавали проектантите и след това бюрокрацията. Бих въвел изискване за получаването на пълна проектантска способност. 1. Дипломен проект. 2.Построяваш го със собствени средства и по начина, по които си го описал. 3.Узаконяваш го. 4.Живееш в съграденото поне три години /може и без тъщата/. 4. Получаваш правоспособност. 5.Проектирай на воля.
  • 6 Учуден

    0 0 Отговор
    т.1 имате си бизнес ... браво!
    т.2 "безплатен обяд няма", ама ще си го хванат от строителството ...
    т.3 "административна подкрепа"- опааа (от 5 до 15 год.), а "органите" знаят ли?
    т.4 Това не е за хвалба - нормално е!
    т.5 пак Браво! Три сегмента - достатъчно са!
    т.6 и т.7 са задължителни според бълг. законодател
    Значи имаме една обикновенна строителна компания, явно с ресурс, ама няма крайни клиенти ... Ми, късмет тогава!
  • 7 хъ

    0 0 Отговор
    Чички, на тия таргета са им богатите много работещи батки, които нямат време да си строят сами :) капиш ;)
  • 8 onq s konq

    0 0 Отговор
    Тая къщичка така като я гледам е абсолютно иэвън града,което по същество си е вила.А вила можеш да си купиш готова,можеш и да си я построиш.Нашата е строена.По собствен план и на добро място-място,където кражбите са иэкл редки и по същество дребни.И най-важното-не само че не е по-лоша от тая на картинката,но сигурно и 5 пъти по евтина!Е эа какво ми е тоя проектант-строител?!
  • 9 Опарен

    0 0 Отговор
    Бягай далеч от тази фирма. Некачествено и некомпетентно управление на цялата услуга, а слоугана "Работим по немски" е без реално съдържание. Бихте били щастливи ако работят поне по български, но и това е на късмет. Държа да уточня, че не съм конкурент а изпатил си клиент. Напрактика наемат други фирми за подизпълнители, но без всякакви критерии за качество срещу 60 % от парите които плащате. Докарват го само на реклама но не и строителство.