30 Април, 2015 17:31 6 080 1

Най-скъпите имоти на Истанбул

  • истанбул-
  • жилища-
  • цени

С 24.7% са поскъпнали имотите през първото тримесечие на 2015 г. имотите в истанбулския квартал Бешикташ на годишна база. Средната стойност на квадратен метър в престижния район е 2000 EUR, съобщава турското издание Hurriyet Daily News.

За сравнение, в най-евтиния квартал на града цената е 304 EUR/кв.м. Интересно е да се отбележи, че дори предприемачите, решили да инвестират там, отчитат годишна печалба в размер на 17.8%. Разположен в покрайнините на Истанбул, Силиври е вторият най-достъпен район за покупка на недвижими имоти. Цената е 408 EUR/кв.м., а доходността - 16.1%.

Цените в Сариер, който се намира на Босфора, са се увеличи с 22%, а в Кадикой поскъпването на имотите е най-скромно -10,7%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Преди да пишете за нещо вземете и прочетете малко из книжките или интернет! Сариер се пише Саръйер, а Кадикой се пише Кадъкьой! Обща култура...