19 Февруари, 2016 18:16 4 264 0

Азиатската или европейската част на Истанбул е по-скъпа

  • истанбул-
  • жилища-
  • цени

Жилищата в азиатската част на Истанбул поскъпват по-бързо отколкото в европейската. През януари 2016 г. са продадени с 34% повече апартаменти в азиатската част на града в сравнение с тази разположена в Европа. Най-популярни сред купувачите са имотите с три спални с площ около 140 кв.м.

С 0.57% са се повишили цените на жилищата в азиатската част на Истанбул през януари спрямо декември 2015-а, докато в европейската ръстът е 0.42%. Най-голямо поскъпване има при жилищата с три спални – 0.79%, съобщава турският вестник Daily Sabah.

84% от всички продадени през януари апартаменти са били завършени, докато едва 16% са купени в етап на строеж. 28% са купували със собствени средства, докато 40% са прибягнали до услугите на ипотечен кредит, а 32% са се разплащали с ценни книжа.

Най-привлекателните региони на Турция за чужденци са Истанбул, Анталия и Бурса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА