Last news in Fakti

15 Август, 2011 00:19 2 012 5

Поскъпват новите жилища в Канада

  • жилища-
  • ново строителство-
  • канада-
  • торонто-
  • цени

Цените на новопостроените жилища в Канада са се повишили с 1.9% през юли тази година спрямо същия месец на 2010-а. Една от основните причини за ръста е увеличението на разходите за строителство, коментират експерти.

Плавното поскъпване на новите апартаменти започна през май. Тогава се отчете увеличение на цените от 0.4% спрямо месец по-рано. С 0.3% поскъпнаха новите имоти през юни спрямо май. Увеличението засяга предимно големите градове като Торонто, Отава и Монреал.

От осем анализирани региона единствено в Уиндзор (Онтарио) се наблюдава поевтиняване. За година там цените на новопостроените имоти е спаднала с 4.3%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bubblehead

    2 5 Отговор
    По полезно за нашите вежди ще е да научат че цените в Канада ( където икономиката е доста по-истинска от американското мошеническо финансово имотно казино) цените така и никога и не паднава в тая страаашна криза. Ако нашите вежди научат тоя факт то съвсем на място ще си зададат въпроса " Въ какво направихме!?" А ето в Канада си секат дървета хората и си продават апартаменти един на друг в Торонто по 1 милиона долара и хич не си задават екзистенстиалния въпрос на нашите вежди "Дали е дошло добро време за продаване след като цените у нас са вече с 40% надолу?" И отговора за нашите вежди е рирторичен, разбира се ... а в Канада си секат дървета хората ... Ха-ха-ха!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 веждa

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "bubblehead":

    Eби се ... в гъ.за, нe kOпyвам ceгa. Xa-xa-xa
  • 3 varna

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "bubblehead":

    поредното глупаво сравнение от глупавия балон, българия и канада, следва българия и сингапур а защо не монако.
  • 4 pecan

    2 3 Отговор
    де е Канада.....:)в изпълнение на Тодор Колев
  • 5 izvan EU

    0 0 Отговор
    Сама по себе си статията е абсолютно безмислена. Пиша от Canada и мога да кажа, че ако трябва да се говори за цени на недвижимост - винаги се има в предвид къщи, таун хауз...Апартаментите или така нарченете тук кондо обикновено са в blockче с един собственик, които отдава под наем апартаментите. Обикновено наемодателите са по-бедни хора, които никога не могат да си и мечтаят да си закупят собствен имот, да го изплащат, да му плащат данъците, поддръжките и т.н...Тук данъците са много високи и за това бедните хора за разлика от (бедните хора в България) си живеят на квартира, рентват си дървено неугледно апартаменче в дървено бкокче.... Бедните в България си живеят в тяхно жилище било то панелно или тухлено.
    После има и друг тип апартаменти разположени във високи blockове, но там условията са ужасни. Там е гетото. Обикновено там живеят имигранти, черни и всякаква паплач.
    За типа недвижимост популярна в Canada и САЩ - къща/фургон, която е разположена в квартал съставен само от такива къщи фургони където живее простолюдието - за това изобщо дума няма да отварям.....
    Еее има и един минимален процент от лухозни ласкави високи сгради, разположени в централната част на мегаполисите с милиони струващи панорамни апартаменти, но тук вече говорим за изключения...Тези имоти са редки и се броят на пръсти.
    Извода ми е следния - в Canada се живее в къщи. Цените на имотите с изключение на Ванкувър не са се покачвали през последните години. А балона във Ванкувър е най-вече заради богатите китайци, които идват и купуват. Но и те си имат своите предпочитания за квартал.