25 Май, 2015 11:19 3 968 3

Лидерът на „Нощните вълци” предизвика на дуел „кметът на народа”

  • нощни вълци-
  • земя-
  • дуел

„Нощните вълци” получиха земя в Сепастопол, в чието владение трябваше да влязат в средата на месец май. Договорът за аренда е за срок от 10 години, а „вълците” плащат за нея само 0.1% от пазарната й стойност, тъй като дейността на байкърите е определена като „нестопанска и социално ориентирана”.

Бившият кмет на Севапостопол и сегашен говорител на Законодателното събрание на града – Алексей Чалов, обаче предлага предоставянето на земята на „нощните вълци” да бъде разгледано на обществено обсъждане и подчертава, че става дума за уникален природен обект, при това и природен резерват. Препоръчва се да бъде изработена и концепция за развитието на района, включително градско планиране и опазване на околната среда, като всичко това бъде подложено на обществено обсъждане.

„Нощните вълци” са против това и се събраха пред сградата на градския парламент на 23 май, а лидерът им – Александър Залдостанов, предизвика на дуел Чалов.

От 1977 г. досега земята е била арендувана от предприятието „Балоклавско радиоуправление Горки”, което е част от компанията „Смарт холдинг”, собственост на украинския бизнесмен Вадим Новински.

До 2014 г. Чалов е директор на група местни компании. През февруари 2014 г. на митинг е избран за „кмет на народа” на Севапостопол. Именно Чалов подписва договора с Путин за присъединяването на Сепастопол и Крим към Русия на 18 март 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Да си оправиш правописните грешки!!!!
  • 2 гост 1

    0 0 Отговор
    Колежке, даже името си написал грешно! Алексей Чалый, тоест на български ще е Чалъй или Чалий, но не и Чалов....
  • 3 Джугашвили

    0 0 Отговор
    На копй му пука как е?И така и иначе си е един боклук!Писнало ми е от некви рокери битници които не са се постригвали и рязали ноктите от столетия!