Last news in Fakti

10 Юли, 2015 21:07 1 974 0

Пазарът на жилища в Китай се стабилизира

  • китай-
  • жилища-
  • цени

Редицата мерки по охлаждане на пазара на недвижими имоти, които предприеха китайските власти, дадоха положителен резултат. През юни цените на имотите отчетоха лек ръст спрямо месец по-рано. В 288 града на страната е отчетено 0.3% поскъпване, сочат данните на холдинга E-House China. В 100 града се регистрира повишаване на цената на квадратен метър жилищна площ в рамките на 0.6%. Стойностите в десетте най-големи китайски града са се повишили с 1.1%. Основен "виновник" за почти четири пъти по високото поскъпване спрямо средно статическото увеличение за страната, е град Шенчжен, където за месец увеличението е в рамките на 5.3%.

На пазара се наблюдава ръст в реализираните сделки, което води до спад в предлагането и повишаване на цените в най-големите градове. Прогнозите са, че този импулс ще се предаде и на другите сегменти от пазара на недвижимите имоти.

Със 16.4% се е увеличило количеството на продадените жилища в сравнение с година по-рано, сочат официалните данни.

За пореден път Централната банка на Китай понижи лихвите по ипотечните кредити и занижи изискванията към банковите резерви, за да подпомогне икономиката. И докато властите се опитват да удържат на повърхността пазара на недвижимите имоти, много китайци търсят варианти за покупка на имот зад пределите на родината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА