Last news in Fakti

29 Юли, 2015 16:26 11 869 4

До 18% могат да поевтинеят имотите в Гърция

  • гърция-
  • жилища-
  • цени

Ако прогнозите на анализатори се сбъднат и гръцкият квадратен метър жилищна площ започне отново активно да поевтинява, то общият спад от 2008 г. до днес ще достигне 60%. Пазарът на недвижими имоти в южната ни съседка започва нов цикъл на спад, поради увеличаващия се натиск на местната икономика, съобщава гръцкото издание Ekathimerini, цитирайки доклад на GPL Values.

Анализаторите на компанията са сигурни, че през следващите две-три години цените на жилищата ще спаднат с 18%. Темпът на поевтиняване ще зависи от типа апартамент и други специфични характеристики, който могат да понижат цените между 12% и 18%.

Подобен песимистичен вариант за развитието на имотния пазар в Гърция е възможни при положение, че на него не настъпят някакви положителни изменения. На първо място това е степента на възможност за реализация на нови проекти. Не трябва да се подценява и интересът към гръцките имоти от страна на чужденци. Макар и негативна, рекламата на Гърция по цял свят доведе и до някои плюсове. Интересът само сред руснаците през последните месеци се увеличи с 244%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    0 0 Отговор
    Гръцкият дълг е чудовищен. Не случайно искаха 30 години отсрочка, което разбира се е невъзможно. Няма такъв гратисен период дори и за държавните дългове. Това обаче означава, че като си купите имот в Гърция ще трябва да плащате високи налози това, което гърците въобще не обичат да правят и в голямата си част най-вероятно и не правят - да плащат данъци.
  • 2 до Грую

    0 0 Отговор
    ала бала ! американският е 18 000 милиарда, а гръцкия само 352 милиарда. франция, германия, италия имат повече дълг

    Коментиран от #4

  • 3 ьяао

    0 0 Отговор
    Ха, ха, не 18 милиарда, а 10 трилиона......
  • 4 Руменс

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "до Грую":

    Американският дълг е в рамките на 18-20 ТРИЛИОНА, а не Милиарда и расте.