Last news in Fakti

5 Август, 2015 17:20 1 943 5

Започва събарянето на незаконни сгради във варненския „Максуда”

  • варна-
  • максуда-
  • незаконни постройки

След 10 август започва събарянето на незаконните постройки в ромския квартал „Максуда”. Това стана ясно след днешното, последно за това лято, заседание на Общинския съвет на Варна. На заседанието, което продължи над 3 часа, участваха над 400 граждани, които нахлуха по-рано в знак на протест срещу строителството на блок с 253 жилища за социално бедни във варненския квартал „Възраждане”. Протестите бяха породени от опасенията, че в него ще бъдат настанени граждани от ромски произход.

Точката от дневния ред относно Стратегията за ромската интеграция отпадна след като кметът на Морската заяви, че след като планът за интеграция на ромите създава такова напрежение, той трябва да отпадне”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    А дано , ма надали ?
  • 2 Аспарух

    0 0 Отговор
    Че то там има ли законни сгради? Аз не съм чул циганин да вади разрешително за строеж да не говорим ,че и земята върху която живеят е завладяна както навремето нашите ханове са го правили!
  • 3 Мангослав Раджастански

    0 0 Отговор
    До колкото ми е известно в "Максуда" живеят ЦИГАНИ, не ми е попадало там да е дошъл кубински ром или шампанско Дом Периньон от Франция.
  • 4 врабеца

    0 0 Отговор
    започва и строеж на цигански блок в близост до морето
    ако не ги изпратят в родината им индия нещата няма да се оправят
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.