19 Септември, 2011 12:15 5 284 0

Швейцария ще се бори с чуждестранната имотна мафия

  • швейцария-
  • имотна мафия-
  • цюрих

На северния бряг на Цюрихското езеро се намира т.нар. „златно крайбрежие” – един от луксозните жилищни райони в Европа. Именно тази част от Швейцария чуждестранни мафиоти използват за пране на пари, купувайки имоти на баснословно високи цени.

Скоро обаче вратичките в закона за извършване на подобни сделки ще бъдат затворени. Покупко-продажби ще могат да се реализират само чрез банки, които са регистрирани в Швейцария или други страни. Според законодатели, това ще гарантира по-голяма прозрачност при сделките и случаите на пране на пари ще са спорадични.

По данни на швейцарското правителство, недвижимите имоти не се използват системно за пране на пари, но „злоупотребите” са налице, особено ако сделките се извършват чрез съмнителни чуждестранни банки или с пари в брой без използването на финансови консултанти.

Дясноцентристката партия на радикалите предложи да бъдат въведени нови правила при покупката на имоти. Ще бъде създадена организация, чиято главна цел е да следи дали се спазват швейцарските закони при покупко-продажба на недвижим имот. Парите по сделката ще могат да се превеждат не само чрез швейцарски банки, но и чрез чуждестранни такива, върху които обаче действа швейцарското законодателство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА