Last news in Fakti

4 Септември, 2015 15:33 3 828 9

Милиардер иска да купи остров за бежанците

  • милиардер-
  • остров-
  • бежанци

Един от най-богатите хора на Египет – милиардерът Нагиб Савейрис, е готов да купи остров за хората, които бягат от войната, насилието и убийствата. „Гърция или Италия, продайте ми някакъв остров. Ще го провъзглася за независим и ще поканя на него имигрантите. Ще им предоставя работа и възможност да си построят собствена държава” е написал милиардерът в Twitter.

По думите на Савейрис, в Гърция, която изпитва финансова трудност, има много изоставени острови, обявени за продажба. Тези имоти са перфектно място за заселването на бежанците. „Готов съм да купя остров с мои лични средства, да създам проекти за развитие и да осигуря работа на младежите. Вече имаме опит с построяването на градове в пустинята, където живеят десетки хиляди души”. Савейрис планира да представи идеята си на министър-председателите на Гърция и Италия и се надява на положителен отговор, като се има предвид, че инициативата „ще е от полза за въпросните държави”.

Савейрис е собственик на семейния холдинг „Ораском”, в който влизат телекомуникационни, строителни и редица други компании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Нагиб Савейрис , помисли за остров и за нашите тъмнокожи избиратели , моля ?
  • 2 lock

    0 0 Отговор
    ей, това го четох с кеф. браво нагиб, аз съм за! гърците трябва да почнат да си плащат гяволъка.
  • 3 lock

    0 0 Отговор
    тъкмо и туристите ще се завърнат по нашето черноморие...
  • 4 lock

    0 0 Отговор
    друг вариант е да финансира с някой милиард, ядрен удар срещу американците. почна да ми омръзва от калташките им номера

    Коментиран от #7

  • 5 comment

    1 0 Отговор
    Няма да стане. Те не искат работа. Искат социалки в Германия, хората.
  • 6 123

    1 0 Отговор
    егати извратен чичко ,абе що не даваш един милиаРд и да купиш калашници за да прогоните мИнДили от ИД ...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 островитянинът

    1 0 Отговор
    да са толкова милосърдни, 'що не ги приемат в египет... де що е африканец и гледа да се намърда в европа бреее ама хич не знаят к'во да правят тия африканци разни... иначе в този сайт: www.privateislandsonline.com/regions/europe
    се продават готини малки островчета, ама те не могат да поберат десетки хиляди хора:) има сумати клаузи и не можеш току тъй да строиш на острова:) общо взето имаш повече задължения, отколкото права в/у острова:) само на хартия е всичко... е, можеш да забраниш достъпа до островчето като на онасисчови техния смешен остров, ама няма смисъл понеже пак си дохудат хаха ... а за обявяване на независимост - ще ти струпат мощната си армия:) те гърците не могат толкова години да се разберат с турците за някои острови, та камо ли да се разправят с някакъв си египтянин или друг богаташ... тия острови ги купуват с цел препродажба та да изкарат после пари... евреите банкери и друга сганщина даваха на гърците няколко десетилетия едни пари и дигитална валутка (едни хартийки и едни дигитални цифри демек НИЩО) и след време им вземат НЕЩО демек част от земята:) няма да тръгнат да им вземат плланините - 80% е балкани там, а искат красивите им островчета:) е, взеха ги и то пак с хартийки и дигитална валутка:) хах даже вече не се вземат земи със злато и др. скъпоценности:) да си вземаш земи по дигитален начин хахахаххха малеееее к'ви са хитри:) не мога да напиша, че са умни 'щот' умния не го хващат в действията, ама тия са хитри и лукави:) вземат си земи ей тъй без да дават нещо:)
  • 9 XXL

    0 0 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ДОПЛАТИМ АКО ВЗЕМЕТЕ ВСИЧКИ ЦИГАНИ И ПОЛИТИЦИ.