7 Септември, 2015 16:33 3 422 1

Градът с най-скъпи имоти в Хърватска

  • хърватска-
  • цени-
  • жилища

3095 EUR достигна цената на квадратен метър жилищна площ в хърватския курортен град Опатия (разположен на брега на Адриатическо море). Като цяло на пазара на недвижими имоти в Хърватска през август се отчете спад в средната цена на квадратен метър жилищна площ от 1%. Остров Хвар се нарежда на второ място по най-скъпи имоти – 3033 EUR/кв.м. На трета и четвърта позиция се нареждат Дубровник и град Бол на остров Брач, съответно с цени от 2992 EUR/кв.м и 2949 EUR/кв.м.

От по-големите градове на Хърватска, най-скъпо след Дубровник, е в Сплит и Задар. Там цените на квадратен метър жилищна площ са съответно 2209 EUR/кв.м и 1661 EUR/кв.м. Най-евтините региони са Винковци – 627 EUR/кв.м и Вуковар – 489 EUR/кв.м.

Интересно е да се отбележи, че жилищата в хърватската столица са двойно по-ниски от тези в Опатия. Срещу 1544 EUR се търгува квадратният метър жилищна площ в Загреб. Също така апартаментите се продават доста по-скъпо от къщите. При първите средната цена е 1593 EUR/кв.м, а при масивните постройки – 1272 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 усташ

    0 0 Отговор
    Не е точна демек информацията!Има имоти в гр Дубравник в старият град където квадрата е 12 бона в евра за жилища и има интерес.Цените които са споменати са за ново строитилство и то в не атрактивни зони