20 Октомври, 2015 23:27 2 961 0

Къщата мечта

  • къща-
  • дизайн-
  • архитектура

В малкото мексиканско селце Рока Бланка, разположено на брега на Тихия океан, е построена необичайна къща. От далече наподобява леща, на чиято повърхност се отразява безкрайната небесна синева. Архитектът, моделирал къщата, е почерпил вдъхновение от известната индийска обсерватория в Джайпут, построена през XVIII в. Тя се отличава със своите прости, но в същото време и странни форми.

Авторите на Observatory House са мексиканският художник Габриел Орозко и архитектката Татяна Билбао. Разбира се, къщата не е пълно копие на индийската обсерватория, но на архитекта му се е отдало да „улови” основната идея, копирайки някои „гениални” елементи.

За строителството на къщата са използвани местни материали – бетонни блокове, както и естествена дървесина.

Интериорът е решен в много сдържани тонове, които компенсират живописната природа наоколо. Обикновените форми, липсата на ясна стилистика на сградата й позволява хармонично да се впише в околната среда. Акцентът на Observatory House е кръглият басейн на покрива на къщата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА