Last news in Fakti

27 Септември, 2011 09:18 4 112 0

Нови молове заливат Германия

  • мол-
  • търговски център-
  • германия-
  • берлин-
  • foc

През следващите пет години в Германия ще бъдат построени и открити 100 търговски центъра. От тях 26 се предвижда да бъдат пуснати в експлоатация до края на 2012 г. Общата разгъната площ на новопостроените имоти ще надвишава 2 млн. кв.м. и може да се сравнява с територията на кралство Монако. Ако всички проекти бъдат реализирани общият обем на инвестициите ще надвишава 10 млрд. EUR.

Berlin, Leipziger Platz и Bikini Berlin са трите големи мола, които се предвижда да отворят врати в германската столица през следващата година. Берлин е и един от малкото големи градове, в които ще бъдат изградени подобни имоти. Като цяло инвеститорите се насочват към по-малките населени места.

В Германия става популярен друг вид търговски центрове, т-нар. FOC (Factory Outlet Center). В тези магазини може да се пазарува както на дребно, така и на едро. Минусът за клиентите е, че са ограничени в избора на стоки, но пък наличните могат да бъдат купени на значително по-ниски цени.

Досега в Германия подобен тип магазини не са били откривани. До 2012 г. се очаква FOC да има в Золтау (Долна Саксония) и Мюнстер (Северен Рейн Вестфалия).

Желаещите да инвестират в недвижими имоти в Германия имат още време да купят доходоносни обекти в непосредствена близост до новоизграждащите се търговски центрове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА