Last news in Fakti

26 Ноември, 2015 11:21 2 516 2

Руснаците избират най-скъпите имоти в най-богатите държави

  • руснаци-
  • имоти-
  • пазар

Анализатори сравниха цените на имотите, които купуват рускоговорящите клиенти зад граница със средните цени в съответните държави. Изводът е, че колкото по-скъпи са имотите, толкова по-голям е напливът на граждани от бившия СССР към придобиването на луксозни апартаменти и къщи на нива доста над средните.

Тенденцията е, че колкото „по-скъпа” е дадена страна, толкова рускоговорящите клиенти купуват по-скъпи имоти. Държавите са разделени на четири ценови категории – ниска, средна, висока и много висока. България попада в първата графа заедно с Турция и Унгария. У нас руснаците купуват предимно имоти, каквито си позволяват и българите. Точно обратната е тенденцията в най-високата ценова група, която също се състои от три държави – Великобритания, Франция и Швейцария. Причината руснаците да купуват двойно по-скъпи имоти спрямо средните цени на Острова е, че те предпочитат недвижимости, които са разположени в Лондон. Същото е обяснението и за Франция. Повечето рускоговорящи клиенти се насочват към придобиването на луксозни апартаменти в Париж. А Швейцария е в списъка не само защото е една от най-скъпите страни на Стария континент, но и защото за братушките основната дестинация за покупка на имот е районът около Женевското езеро или в Алпите.

Има още четири държави, в които бюджетът на рускоговорящите купувачи е над средния – Хърватска, Португалия, Латвия и САЩ.

Колко средно инвестират рускоговярщите клиенти в имоти зад граница

Ценова категория Държава Среден бюджет
(в хил. EUR)
Ниска България 60
  Унгария 75
  Турция 70
Средна Гърция 120
  Черна гора 110
  Португалия 200
  Латвия 200
  Кипър 133
  Хърватска 200
  Чехия 124
  Тайланд 89
  Испания 165
Висока Германия 249
  САЩ 358
  Италия 300
  ОАЕ 340
  Австрия 350
Много висока Великобритания 800
  Франция 500
  Швейцария 1255


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    1 0 Отговор
    Руските олигарси само се чудят за какво да си похарчат парите! И нашенските олигарси са като тях! Ето за пример - един Цецо Василев, който с откраднатите от вложители милиарди си е накупил къщи и имоте в Женева, Белград и Катар!

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мартин":

    Ясно като бял ден че е така,но тук една миниатюрна кошничка луди гъби наричащи се "русофили" искат да ни убедят че ЦЕЛОКУПНИЯ РУСКИ НАРОД живее в разкош и "пълни" неуморно зимните и летни световни курорти:)