2 Октомври, 2011 14:35 6 723 2

Започнаха промоциите по жилищни кредити

  • кредит-
  • лихва-
  • ипотека-
  • промоция-
  • райфайзен

В края на септември и началото на октомври много от търговските банки предлагат промоционални пакети по ипотечно кредитиране. Първата година и половина след началото на кризата много от тях целогодишно предлагаха промоции за покупката на жилище с помощта на ипотечен кредит. През тази година отново се наблюдава сезонност. Едно от обясненията на анализатори, че основните клиенти на пазара на жилища, са хора, които имат нужда от нов дом, а не са тези, които промоцията по ипотечен кредит би ги подтикнало да купят имот.

Сред първите банки, които тази есен предлагат промоции по ипотечни кредити е "Райфайденбанк". Всеки клиент, одобрен за получаване на ипотечен кредит ще получи допълнително финансиране до 2% от размера на заема (максимум до 2000 EUR) като лимит по кредитна карта VISA/MasterCard. Клиентите няма да дължат такса за кредитната карта за първата година, а до 15 март 2012 г. няма да дължат и лихва. Кредитополучателите имат възможност да се възползват и от гратисен период за изплащане на главницата, който е до 12 месеца, както и от дълъг срок за погасяване на кредита – до 30 години. Максималният размер на кредита е до 100 000 евро.

Също така всеки подал молба за отпускане на ипотечен кредит до 15 декември получава безплатно предварително одобрение на заема за един ден на база на предоставени документи за доход.

Лихвата в рамките на промоцията възлиза на 6.75% годишно при покупката на “Застраховка на кредитни вноски”. От банката обясняват, че лихвеният процент по промоционалния жилищен кредит е плаващ и се преизчислява два пъти в годината, на базата на движението на ЮРИБОР.

След третата година от срока на кредита, кредитополучателите не дължат такса за предсрочно погасяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Иванов

    7 7 Отговор
    В Англия финансови експерти очакват голям срив за имотите в следващите 2012/2013 година/Housepricecrash.co./.Да не забравяме,че лихвата по ипотечен заем на острова е по малка от 1%,не беше ли 0,2%,а заплатите не бяха ли в пъти по високи от нашите?!Отворете посочения сайт и вижте,че сравнено с цена за ипотечен заем ,цените ни на панелки в Люлин,Столипиново,Меден рудник,Владиславово са по високи от тия на острова и в САЩ.
  • 2 Григор Недев

    1 1 Отговор
    http://fakti.bg/imoti/15789-makedoniia-izleze-ot-imotnata-kriza