Last news in Fakti

9 Декември, 2015 19:12 1 394 0

Испания: бавно възстановяване на жилищния пазар

  • испания-
  • жилища-
  • вторичен пазар

Пазарът на жилища от вторичния пазар в Испания отчете лек спад от 1% през ноември спрямо предходния месец. Средната цена, на която се сключват сделки с подобни имоти е 1560 EUR. На годишна база се регистрира ръст от 2.1%, като през ноември 2014 г. цената е била 1600 EUR/кв.м.

В пет испански региона е отчетено леко поскъпване на месечна база, като най-голям е ръстът на Балеарските острови – 0.9%. Там средната цена е 1880 EUR/кв.м. На Канарските също се регистрира поскъпване в рамките на 0.5%. В Андалусия ръстът на цените на имотите от вторичния пазар е в размер на 0.3%

Мадрид и Страната на баските са двете места, в които цените на жилищата са най-високи, съответно 2325 EUR/кв.м. и 2570 EUR/кв.м.

Най-много са се обезценили имотите в Мурсия – 3.3%. На второ и трето място са Ла Риоха и Каталуния, където спадът е съответно 2% и 1.9%. Следва Мадрид със спад от 1.3%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА