Last news in Fakti

17 Декември, 2015 16:47 3 061 0

Най-високата сграда в Европа отива на търг

  • небостъргач-
  • търг-
  • in tempo-
  • испания

Перлата на испанския пазар на недвижими имоти, намираща се в град Бенидорм, стана жертва на икономическата криза. Небостъргачът In Tempo е висок 200 метра и се състои от две купи, свързани помежду си на най-горното ниво с позлатена топла връзка. Той се превърна в своеобразен паметник на строителния бум довел до икономическа криза.

Началото на строителството започна през 2006 г. като най-евтиният апартамент се продаваше за 358 000 EUR. През 2009 г., когато постройката трябваше да бъде готова, инвеститорите фалираха. През 2013 г. незавършената сграда с луксозни имоти премина в ръцете на "”лошата банка” Sareb.

Наскоро съдът постанови, че за покриване на разходите на строителя небостъргачът може да бъде продаден на търг. Предложенията ще се приемат от януари 2016 г. в продължение на четири месеца. Двете сгради се продават в комплект. Стартовата тръжна цена не се упоменава, но се знае, че сградата се оценява минимум на 90 млн. EUR. Към момента 70% от 269 налични апартамента не са продадени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА