18 Декември, 2015 12:23 1 713 0

За пръв път от 3 години насам спад в цените лукс имоти в САЩ

  • сащ-
  • лукс-
  • цени

С 2.2% на годишна база поевтиняха луксозните имоти в САЩ през третото тримесечие на тази година спрямо миналата. Това е първият регистриран спад за последните три години. В останалите сегменти от имотния пазар се отчита ръст от 3.8% за разглеждания период.

Спадът в цените на лукс имотите е индикация, че богатите местни купувачи и чуждестранни предприемачи, започват да се отказват от подобно вложение. Причина за това е високата нестабилност на световния пазар и опасенията, че цените са достигнали най-високата си точка, посочват анализатори за изданието World Property Journal. Свръх предлагането също влияе върху понижаването на цените.

Специалисти припомнят, че именно луксозният сегмент беше този, който първи излезе от кризата и е съвсем естествено в момента на него да се наблюдава забавяне в темпа на поскъпване.

Най-силен спад в цените на елитните жилища и къщи се наблюдава в Скотсдейл (Аризона) и Флорида. За година там квадратният метър на лукс имотите е поевтинял с 15%. Във Форд Уотърдейл спадът е 14%. За разглеждания период най-силен ръст при луксозните имоти има във Вашингтон – 16% и Денвър – 15%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА