Last news in Fakti

23 Декември, 2015 17:55 1 536 0

До 10% ръст в жилищните сделки през 2016 г. в Италия

  • италия-
  • жилища-
  • сделки

Оптимистичните прогнози, че сделките с жилища в Италия ще отчетат ръст между 6% и 10% през 2016 г. се основава на доброто развитие на пазара през вече изтичащата година. За първите 10 месеца на 2015-а са сключени 317 072 покупко-продажби на жилища. За сравнение, за същия период на миналата година тази цифра е била 300 859. Очаква се до края на година покупко-продажбите да достигнат 440 000 броя.

Някои компании са по внимателни в прогнозите си, тъй като вземат под внимание масовата продажба да обществени сгради и имоти, които банки са придобили от неизрядни клиенти. Според други, по добрият начин да се увеличат продажбите е да бъде въведена „златна виза”. Италианските власти обаче не предвиждат подобна мярка в близо време.

Добрите макроикономически показатели, ниските лихви по ипотечно кредитиране и ниския процент да задлъжнялост на домакинствата оказват положително влияние на италианския ипотечен пазар.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА