Last news in Fakti

18 Януари, 2016 20:47 2 525 1

„Златната виза” донесе 1.6 млрд. EUR на Португалия

  • португалия-
  • златна виза-
  • инвестиции

За трите години, откакто Португалия въведе „златна виза” в страната, са инвестирани 1.6 млрд. EUR, като 1.5 млрд. EUR от тях са в сферата на недвижимите имоти, сочат данните на Асоциацията на брокерите на недвижими имоти (APEMIP). От там съобщават, че към края на 2015-а са издадени 2788 „златни визи”, като 2635 от тях са в резултат на покупка на недвижим имот.

Програмата започна да действа на 8 октомври 2012 г. Оттогава досега също така е дадено гражданство на 149 лица, които са прехвърлили значителна част от капиталите си в Португалия и няколко за създаването на бизнес и разкриването на над 10 постоянни работни места. Най-голямата група чуждестранни инвеститори са от Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Реална инвестиция е само построяването на зелено на завод. Всичко друго е грабеж от бедния като нас португалски народ. Бил купил къща чужденецът !? Остава и да я открадне. Или бил си построил къща!? Не ми топли кафето.