18 Април, 2016 11:37 2 992 0

Островът на стабилността

  • гърция-
  • цени-
  • миконос

Независимо от социалната и икономическа нестабилност в южната ни съседка, на остров Миконос всички видове недвижими имоти продължават да привличат чуждестранни инвеститори. За последните две десетилетия броят и на туристите, и на предприемачите непрестанно расте. Инвестира се в курортни имоти, барове, ресторанти, хотели, магазини и всякакви видове услуги.

Инвеститорите са както самите гърци, така и чужденци, а техните вложения се измерват в размер от няколко хиляди до няколко милиона евро. В същото време туристическият поток не намалява, а напротив – чуждестранните гости са готови да изхарчат цяло състояние за развлечения.

В повечето региони на страната да се купи или наеме жилище или търговски обект не си заслужава. В същото време на острова дефицитът продължава. Често има по няколко кандидата за един и същи имот, които са готови да платят повече. Така например, за търговец, решил да наеме помещение 50 кв.м трябва да даде между 6000 EUR и 9000 EUR за целия сезон. А за да го купи сумата е от 100 000 EUR до 300 000 EUR. За тези, които искат да наемат малка къща с една спалня за целия сезон, наемът варира от 6000 EUR до 10 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА