Last news in Fakti

20 Юни, 2016 14:41 7 286 1

Нова оценка на всички парцели в Тайланд

  • парцели-
  • преоценка-
  • тайланд

Министерството на финансите на Тайланд възнамерява да направи нова оценка на всеки един парцел в страната до края на 2017 г. Целта е въвеждането на нов данък върху земя и сгради.

През тази година близо 5 милиона парцела трябва да бъдат наново оценени, а за следващата година ще останат 12 милиона. Към момента оценката на близо 13.4 милиона парцела е завършена, обявиха от министерството.

Новият данък върху недвижимите имоти заменя общинския данък върху строителството, а също така и тези за жилищата и парцелите. Въпросните налози бяха подложени на силна критика.

За изготвянето на нова оценка на въпросните терени ще бъдат назначени нови служители, както са отделени от бюджета и допълнителни 20 млн. EUR.

Парцелите ще бъдат категоризирани в пет категории в зависимост от типа сгради, разположени върху тях: еднофамилни къщи, жилищни сгради, офиси, сгради с магазини и други.

Наред с оценката на земята, ще се оценяват и сградите разположени върху тях. Цените на парцелите и сградите, разположени в големите градове ще бъде по-висока от тази на имоти извън границите на населените места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джими

    0 0 Отговор
    В това няма нищо лошо!Всеки подобрява, разширява, застроява а лукса трябва да се заплаща!