Last news in Fakti

6 Юли, 2016 06:16 1 926 0

Brexit охлади луксозния сегмент

  • brexit-
  • лукс-
  • имоти-
  • цени

Възникналата неопределеност относно членството на Великобритания в Европейския Съюз (ЕС) и последвалото решение от референдума да напусне Съюза доведе до поетапен спад в цената на луксозните лондонски имоти. С 0.2% са поевтинели за месец този тип имоти, съпоставяйки май и юни, а на годишна база спадът е 0.7%.

В предградията на британската столица също се наблюдава спад в цената на лукс апартаментите и къщите. Тя е в рамките на 0.4% на месечна база.

Няма сериозни причини за безпокойство поне засега, коментират местни специалисти. Дори обезценяването на паунда кара част от чуждестранните инвеститори, които напуснаха Острова заради повишаването на гербовия данък, отново да се върнат на него. Освен това резултатът от референдума не се отразява на луксозния сегмент в останалите градове. Дори там цените отпреди кризата не са достигнати.

„Едва след няколко месеца може да се коментира ефектът Brexit върху луксозния сегмент на недвижимите имоти, когато ситуацията ще се стабилизира. В момента се наблюдават противоречиви тенденции”, коментира управителят на отдел „жилищни имоти” в консултантската компания Savills Лусиън Кук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА