Last news in Fakti

9 Август, 2016 23:00 3 100 0

Нова 10-етажна сграда част от хотел „Маринела”

  • маринела-
  • хотел-
  • строеж
Нова 10-етажна сграда част от хотел „Маринела” - 1

В ниското тяло на хотел „Маринела”, в което беше разположена лятната градина на комплекса и се извършват ремонтни дейности, в действителност се оказва, че е основата на 10-етажна сграда. Разрешението собственикът на хотела – Ветко Арабаджиев, е поискал преди няколко месеца. Такова обаче не е дадено от главния архитект на София, тъй като тече процедура по обявяване на обекта за паметник на културата. Това предложение се подкрепя от Съюза на архитектите в България, Камарата на архитектите и други институции.

В момента тече проверка от страна на Дирекция „Архитектура и градоустройство” относно законността за преустройство на лятната градина. Арх. Здравков е посочил аргументи в писмо до Върховния административен съд, с които доказва, че надстрояването на второто тяло на хотела с 10 етажа, е незаконно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА